Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferință de presă, că i se pare „foarte ciudată abordarea” lui Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, care a afirmat că Viorica Dăncilă s-a decis să candideze la alegerile prezidențiale după o discuție tete-a-tete cu șeful statului, deși fostul premier ar fi promis partidului că nu va face pasul către Cotroceni.

„Mi se pare foarte ciudată această abordare”, a spus Klaus Iohannis râzând, în momentul în care a fost întrebat de o jurnalistă despre această afirmație a lui Paul Stănescu. „Nu, PSD-ul a convins-o pe dna Dăncilă să candideze și cred că mai bine întrebați acolo de ce au făcut-o, fiindcă rezultatul este binecunoscut”, a fost răspunsul președintelui.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi într-o conferință de presă că Viorica Dăncilă i-a promis după europarlamentare că nu va organiza Congres până în 2020 și că nu va candida la prezidențiale, însă fostul premier și-a schimbat părerea în urma unei discuții tete-a-tete cu Klaus Iohannis.

Citeste si...
Vezi ce decizie au luat Rădoi şi jucătorii U21

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu, citat de Realitatea de Olt.

klaus iohannis , viorica dancila , alegeri prezidentiale 2019