Novak Djokovic a pierdut în semifinalele turneului de la Roland Garros în fața austriacului Dominic Thiem, scor 2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 5-7.

Partida dintre cei doi a început vineri și s-a terminat sâmbătă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Sârbul a acuzat acest lucru la finalul partidei cu Dominic Thiem.

„Nu-mi caut scuze, Dominic a fost mai bun, bravo lui! Dar au fost unele dintre cele mai proaste condiții în care am jucat vreodată. Asta vă pot spune. Nu există reguli. Când am vorbit ieri cu supervizorul, el a venit pe teren și a zis că atâta timp cât nu zboară lucruri pe teren, e bine. Nu știam că umbrelele nu sunt considerate lucruri… au zburat pe teren ieri, în prima parte a meciului, dar e decizia lor. Știu ei mai bine tenis”, a spus Novak Djokovic la conferința de presă.

Rafael Nadal – Dominic Thiem, marea finală de la Roland Garros
Dominic Thiem va juca a doua sa finală consecutivă la Paris, urmând să îl înfrunte pe spaniolul Rafael Nadal, numărul doi în lume, cel care câştiga titlul anul trecut după trei seturi, cu 6-4, 6-3, 6-2.

Citeste si...  Halep distrusă de torpilele lui Ostapenko în finala de la Roland Garros

Dominic Thiem, numărul patru ATP, a reuşit să câştige după 4 ore şi 13 minute de joc efectiv o semifinală desfăşurată în condiţii speciale, perturbată de ploaie în mai multe rânduri. Meciul a început vineri, întrerupându-se la scorul de 3-1 pentru austriac în setul al treilea. Partida s-a întrerupt şi sâmbătă, la 4-1 pentru Thiem în setul cinci, după care Djokovic a revenit şi a egalat, 5-5, dar austriacul şi-a făcut serviciul la zero şi apoi a încheiat meciul după câteva erori ale lui Djokovic.

Sârbul a ratat astfel şansa de câştiga cele patru turnee de Mare Şlem la rând, după ce a obţinut titlurile de la Wimbledon şi US Open în 2018, respectiv Australian Open în 2019. El a mai reuşit acest lucru în 2015-2016 (Wimbledon, US Open, Australian Open, Roland Garros).