O bandă de români care a spart 76 de case în Marea Britanie, punând mâna pe bani și bijuterii în valoare totală de peste 850.000 de lire sterline (aproximativ 900.000 de euro), a fost prinsă după ce poliția l-a prins din întâmplare pe liderul grupului.

O bandă de români care a spart 76 de case în Marea Britanie Cătălin Zaharia, Constantin Stoian, Marian Molocia, Daniel Stoean și Florina Spiru și-au recunoscut faptele, după ce în locuința șefului grupului a fost descoperită o adevărată „Peștera a lui Aladin” cu bunuri furate, relatează BBC NEWS.

Amprenta pantofului lui Zaharia a fost identificată la o serie de case sparte în zone rezidențiale din Midlands. Spărgătorii au fost condamnați pentru jefuirea a 76 de proprietăți, însă anchetatorii bănuiesc că numărul spargerilor este mult mai mare, de ordinul sutelor.

Procurorul Graham Russell a declarat: „Era o bandă foarte bine organizată și profesionistă și există probe care arată că toate operațiunile lor erau coordonate din România. operațiunilor se află dincole de graniță”.

Potrivit instanței, doi dintre membrii bandei au fost surprinși de camere de supraveghere în timp ce foloseau cearșafuri de pat pentru a escalada gardul unei case din Birmingham.

Zaharia a fost reținut după ce a fost prins la volanul unei mașini fără acte, în portbagajul căreia polițiștii au găsit o geantă cu bijuterii care s-au dovedit a fi furate. Ulterior, DNA-ul său a fost descoperit la peste 30 de locuințe sparte, în decurs de trei ani. El și cei patru complici au fost arestați în luna decembrie.

Procurorul Russell a spus: „Sper să nu exagerez când spun că locuința lor era ca peștera lui Aladin, plină cu bijuterii furate”.

Inițial, spărgătorii au negat toate acuzațiile, dar în fața probelor – urme de sânge și amprente – au recunoscut totul.

Florina Spiru nu a fost direct implicată în spargeri, dar participa activ la valorificarea bunurilor și spălarea banilor furați. În telefonul ei au fost descoperite imagini cu ea ținând banii furați în mână sau pe pat.

Anchetatorii au descoperit că banda era extrem de bine organizată, până în cele mai mici amănunte. De asemenea, banda avea o „dimensiune internațională”, bunurile furate ajungând în România, dar și în Spania sau chiar India.

Sergentul Sandy Thompson a declarat: „Bănuim că în rețea erau implicate și persoane din România și în momentul de față colaborăm cu autoritățile române pentru a le aduce în fața justiției”.

Pedepsele primite de cei cinci români
– Catalin Zaharia, 30 de ani, 8 ani de închisoare
– Florina Spiru, 28 de ani, of Oldbury, patru ani și jumătate de închisoare
– Constantin Stoian, 30 de ani, of Smethwick, patru ani de închisoare
– Marian Molocia, 27 de ani, șase ani și patru luni de închisoare
– Daniel Stoean, 35 de ani, patru ani de închisoare.

Toți aveau domiciliu stabil în Marea Britanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.