Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, își taxează agenții care-i asigură paza în timpul vizitelor pe proprietățile și la hotelurile sale de lux. Serviciul Secret al Statelor Unite a achitat 650 de dolari pe noapte pentru închirierea unei singure camere la hotelul lui Trump, scrie The Washington Post.

Când liderul de la Casa Albă efectuează vizite la cluburile și proprietatățile din Palm Beach și Bedminster, Serviciul Secret are nevoie de camere și spații pentru a plasa agenții federali și pentru a depozita echipamentul necesar protejării președintelui.

Reprezentanții companiei The Trump Organization, care obtine profituri din amenajări imobiliare, investiții, brokeraj, vânzări și marketing, precum și din gestionarea proprietăților, au declarat că Serviciile Secrete au fost facturate cu taxe minime, însă documentele oficiale arată o cu totul altă realitate.

De exemplu, în 2017, în timpul vizitei lui Trump la clubul Mar-a-Lago, Serviciile au fost taxate cu 650 de dolari pe noapte pe cameră, în 2017, iar în 2018 cu 396 de dolari. Iar la Clubul Național Bedminster, Serviciile Secrete au fost facturate cu 17.000$ pe lună, pentru folosirea unei căsuțe cu 3 camere, aflată pe proprietatea de lux. Compania lui Trump a taxat personalul guvernamental chiar și când liderul națiunii nu se afla pe proprietatea respectivă.

Potrivit The Washington Post, compania lui Donald Trump a încasat 103 plăți de la agenția federală, între ianuarie 2017 și aprilie 2018. Însă, susțin jurnaliștii, încasările pentru companie ar putea fi mult mai mari.

„Este îngrijorător ceea ce se întâmplă și neștiind care sunt cifrele reale”, a declarat Jordan Libowitz, un reprezentant al organizației Cetățeni pentru responsabilitate și etică din Washington. „Este o nebunie să te gândești că președintele nostru are asemenea avantaje pe seama funcției sale. Nu știm cât din banii contribuabililor au ajuns în buzunarele lui”.

Citeste si...
Donald Trump își doreste să mențină puternica monedă națională americană

Casa Albă nu a făcut nicio precizare dacă Donald Trump știe sau nu despre aceste plăți.

Într-un răspuns pentru Washington Post, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că clubul Mar-a-Lago nu taxează, în prezent, agenții cu 650 de dolari pe noapte, însă nu au oferit lămuriri dacă au procedat astfel în trecut. De asemenea, reprezentantul companiei a mai adăugat că respectiva cabana din Bedminster includea mai multe camere și spații comune.

În timpul campaniei electorale, Trump a promis electoratului că dacă va fi ales președinte, nu va avea timp pentru călătorii.

„Rar aș părăsi Casa Albă pentru că sunt atât de multe lucruri de făcut”, a declarat Trump într-un interviu in 2015. „Nu o să fiu un președinte care-și ia vacanțe. Nu o să fiu un președinte care-și va lua zile libere”.

Însă, de când a fost învestit în funcție, Trump a petrecut peste 342 de zile, o treime din mandatul său, la cluburile și hotelurile sale private. Liderul de la Casa Albă a declarat că a lucrat pe durata acestor vizite.

În 2019, Eric Trump, unul dintre fiii președintelui american și vicepreședintele The Trump Organization, a declarat pentru Yahoo Finance că tatăl său are dreptul legal să-și taxeze angajații. Însă, nici Eric Trump și nici reprezentanții Agenției Federale nu au făcut lămuriri cu privire la legea la care s-a referit în declarația sa.

„Dacă tatăl meu se cazează la una dintre proprietățile sale, Guvernul face economii enorme deoarece, dacă ar merge la un hotel aflat peste stradă, ar trebui să plătească 500 de dolari pe noapte, pentru cazare. Noi le oferim camerele doar cu 50 de dolari”, a mai spus Eric Trump.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.