Iată care sunt cele mai inteligente staruri de la Hollywood Fie ca se dedica muzicii sau actoriei, starurile se fac remarcate mai ales prin frumusete si talent. Cu toate acestea, multe dintre ele au o minte inzestrata, uneori atat de stralucitoare incat le-a permis sa obtina excelenta in domenii neasteptate ale stiintei sau afacerilor.

Iata numai cateva exemple de vedete care impresioneaza cu inteligenta lor!

Lisa Kudrow a facut cercetari stiintifice despre migrene

Iată care sunt cele mai inteligente staruri de la Hollywood

Care sunt cele mai inteligente staruri de la Hollywood: Pentru fanii serialului „Friends”, Lisa va ramane intotdeauna Phoebe Buffay. Pasionatii de stiinta stiu insa ca munca ei nu se rezuma doar la prestatiile actoricesti – Kudrow are o diploma in Biologie si a finalizat o cercetare impresionanta despre migrene si alte tipuri de dureri de cap. Numele ei este unul de referinta pe site-ul NCBI (Centrul National pentru Informatii Biotehnologice).
Mayim Bialik este un geniu si pe micile erane, si dincolo de ele

Iată care sunt cele mai inteligente staruri de la Hollywood

Actrita care o interpreteaza pe Amy Farrah Fowler in „The Big Bang Theory” a studiat Neurologie, asemenea personajului ei. In ciuda faptului ca a crescut sub lumina reflectoarelor, Bialik a absolvit UCLA si a obtinut un doctorat in Neurostiinta. De asemenea, a facut cercetari in studii evreiesti si ebraice.
Iată care sunt cele mai inteligente staruri de la Hollywood

Dolph Lundgren este la fel de inteligent pe cat este de puternic
Actorul este renumit pentru rolurile de tip dur si putini stiu ca este licentiat in Inginerie Chimica la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. La scurt timp dupa ce a obtinut aceasta distinctie academica, si-a obtinut masterul de la Universitatea din Sydney si a primit o bursa pentru a studia la prestigiosul MIT: Massachusetts Institute of Technology.

 

Natalie Portman poate vorbi 6 limbi straine
Actrita castigatoare de Oscar vorbeste fluent in ebraica (limba ei materna), spaniola, germana, franceza, japoneza si, desigur, engleza. Ea a studiat Psihologie la Harvard si a fost colega de generatie cu Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare Facebook.

 

Shakira are un IQ de 140

Citeste si...
Andreea Marin, in rochii de seara, la evenimentele mondene

Shakira este una dintre cele mai de succes femei din industria muzicala. Ea vorbeste fluent engleza, spaniola si portugheza, dar poate conversa si in franceza, italiana, catalana si araba. In 2007, a urmat un curs in Istoria civilizatiei occidentale la UCLA. IQ-ul ei este de 140.


Ashton Kutcher face investitii de succes
Kutcher, renumit pentru cariera lui de la Hollywood, a studiat Ingineria Biochimica la Universitatea din Iowa. In afara de profesia de actor, a dovedit ca se pricepe la afaceri: el a fost invitat sa investeasca un milion de dolari in Skype in 2009 si in doar 18 luni, dupa ce Microsoft a cumparat compania, actorul a castigat cu cinci miloane de dolari mai mult. Banii respectivi i-a investit in startup-uri promitatoare precum Uber si Airbnb prin compania sa, Liberty Media.

Jodie Foster a invatat sa citeasca la 3 ani

Jodie Foster are un IQ de 132. Ea vorbeste foarte-foarte bine limba franceza si engleza si intelege italiana, spaniola si germana, desi nu vorbeste fluent aceste trei limbi. A absolvit Universitatea Yale magna cum laude, dupa ce a studiat literatura si a scris o teza despre Toni Morrison.

Geena Davis este membra a MENSA
Geena Davis a absolvit Universitatea din Boston cu o diploma in actorie si arta teatrala in 1979. De asemenea, este membra a Mensa, o organizatie sociala ai carei membri se afla in top 2% cei mai inteligenti oameni din intreaga lume.

Cindy Crawford o studiat inginerie chimica
A fost supermodel, insa IQ-ul ei de 154 i-a permis sa studieze inginerie chimica la Northwestern. Cand cariera ei a explodat, Cindy a renuntat la studii si s-a dedicat in totalitate modei.

James Franco este de meserie… student

Este actor, regizor si producator, dar si iubeste sa studieze. Starul a absolvit UCLA (unde s-a specializat in scenaristica), s-a inscris la specializarea cinematografie la NYU (New York University), a urmat Universitatea Columbia si Brooklyn College pentru a se perfectiona in proza de fictiune si, de asemenea, a mers la Yale sa studieze literatura comparata.

Din randul vedetelor foarte inzestrate mai fac parte Sharon Stone, Quentin Tarantino, Matt Damon, Ken Jeong sau Kate Beckinsale.
Foto: Gettyvedete