Africa este continentul cel mai expus în faţa infracționalitate cibernetice, a atenţionat la Abidjan, James Claude, specialist în domeniu, în cadrul celei de-a patra Conferinţe privind securitatea cibernetică (ACC), transmite AFP.

”Africa este continentul cel mai expus în faţa infracţionalitate cibernetice. Rata de vulnerabilitate a infrastructurilor digitale este de 83%, ceea ce lasă o poartă deschisă pentru infectarea echipamentelor”, a spus James Claude, preşedinte-director general al Global Voice Group, care furnizează soluţii numerice autorităţilor de reglementare şi băncilor centrale, în special în Africa.

În opinia sa, Africa ”trebuie să investească în mod considerabil în securitatea cibernetică – esenţială pentru cei 400 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile – dacă vrea să abordeze liniştită revoluţia industrială”.

Citeste si...  Din ce pornesc certurile in cuplul Andra-Maruta?  Iata ce a marturisit cantareata

În Africa subsahariană, peste 10% dintre tranzacţii se fac prin transfer sau plată pe telefoanele mobile. Infracţionalitatea cibernetică costă anual Africa de Sud 150 de milioane de dolari, Nigeria 650 de milioane de dolari şi Kenya 250 de milioane de dolari.
africa , infractiuni cibernetice , securitate cibernetica