Ianis Hagi a semnat cu Genk, iar belgienii anunță că noul club al jucătorului de 20 de ani va plăti 8 milioane de euro, cu bonusuri incluse, pentru fostul căpitan al Viitorului.

Totuși, nu toate cele 8 milioane de euro vor ajunge în conturile dobrogenilor. În momentul în care Viitorul l-a adus înapoi pe Ianis de la Fiorentina, italienii au păstrat un procent de 30% dintr-un eventual transfer.

Astfel, în Italia vor ajunge 2.4 milioane de euro, iar la Viitorul vor merge 5.6 milioane de euro. Astfel, Ianis va deveni cel mai scump jucător vândut de Viitorul.

Până la despărțirea de Ianis, cei mai scumpi jucători vânduți de Gică Hagi fuseseră Tudor Băluță și Florinel Coman, ambii cu câte 3 milioane de euro.

Ilie Dumitrescu: ”Ianis are calități plăcute ochiului, care au cam dispărut. Cum erau Mertens sau Hazard!”
Ilie Dumitrescu susține că Ianis a avut oferte și de 15 milioane de euro, dar că a ales până la urmă echipa la care a primit asigurări că are șanse să joace constant. În plus, fostul component al ”Generației de Aur” este convins că Genk va fi doar o escală în cariera lui Hagi jr.

Citeste si...  Declarație șocantă a polițistului pedofil

”El a avut oferte și mai mari de 10 milioane de euro, s-a ajuns chiar și la 15 milioane de euro. Oferta din Rusia a fost una concretă, foarte bună! A fost foarte bine pregătit acest transfer de către cei de la Genk. Mă bucur pentru el, Ianis poate face diferența în campionatul Belgiei. Va fi dosar o escală. Dar, nu peste noapte.

El trebuie să devină lider, iubit, pentru că are acest stil, fantezia latina, ultima pasă, care place ochiului, calități care au cam dispărut. Vorbim din perioada Mertes, Hazard, din Belgia. E cam același stil”, a spus analistul tv.