Facebook a anunțat că problemele tehnice cu care s-a confruntat rețeaua de socializare și aplicațiile sale – Instagram, Facebook Messenger și WhatsApp – au fost cauzate de o „modificare a configurației de server”, informează site-ul agenției de știri The Associated Press, conform Mediafax.

Motiv pentru care au picat facebook, instagram, whatsapp: 

„Ieri (miercuri – n.red.), ca urmare a unei modificări a configurației de server, mulți oameni au avut probleme la accesarea aplicațiilor și a serviciilor noastre. Acum am rezolvat problemele și sistemele noastre își revin. Ne pare foarte rău pentru inconveniente și apreciem răbdarea tuturor”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a companiei Facebook Inc.

Citeste si...  80 de angajați ai British Airways, dați afară

Motiv pentru care au picat facebook, instagram, whatsapp: 

Compania nu a oferit alte detalii despre cauza problemelor tehnice, dar anterior a comunicat că problemele tehnice cu care se confruntă rețeaua de socializare nu sunt cauzate de un atac cibernetic de tip DDos (blocarea distribuită a serviciului/distributed denial of service), un mod prin care hackerii întrerup funcționarea unui site.

Numeroşi utilizatori ai acestor servicii online au semnalat miercuri după-amiază probleme privind conectarea în Marea Britanie, în numeroase alte state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic.