Decizie bombă a instanței – Înaltă Curte a desființat sentințele definitive de condamnare în cazurile fostului șef al Fiscului, Șerban Pop, și milionarului Horia Simu, cunoscut că „Regele Cuprului”. Decizia a fost luată de Instanța Supremă în baza deciziei CCR privind completurile de cinci judecători. Cei doi au fost condamnați pentru fapte de corupție, iar acum apelul va fi rejudecat.

Înaltă Curte a desființat sentințele definitive de condamnare în cazurile fostului șef al Fiscului, Șerban Pop, și milionarului Horia Simu. Sentință a fost data de un complet de 5 judecători, în bază deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de la ÎCCJ.

„Dispune rejudecarea apelurilor declarate împotrivă sentinței penale nr. 42 din 26 ianuarie, pronunțată de ÎCCJ- Secția Penală în dosarul nr. 3503/1/2015 de inculpații Pop Șerban și Simu Horia și de Ministerul Public- PICCJ- DNA numai în ce îi privește pe cei doi inculpați”, se mai arată în minută completului de 5 judecători.

Citeste si...
Vilele din Saint Tropez ale lui Horia Simu puse sub sechestru de DNA

Completul de 5 judecători a fixat data de 20 mai, că prim termen pentru rejudecarea apelului. În acest caz a fost trimisă în judecată și fostă șefa DIICOT, Alină Bica, dar care a fost achitată definitiv. Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție nu a promovat în cazul ei o contestație în anulare, conform Ziare.com.