Un OZN a monitorizat timp de mai multe luni oraşul Bucureşti. Extratereştrii voiau să vadă care este specia dominantă pe Terra. Au observat că o specie numită homo sapiens lucrează de dimineaţa până seara şi hrăneşte, plimbă, curăţă şi strânge excrementele unei alte specii, numită canis lupus familiaris, care nu face nimic.

Au mai observat că, periodic, specia canină leneşă violentează, adică muşcă, specia umană harnică, iar aceasta din urmă nu ripostează. Extratereştrii au tras concluzia că specia dominantă pe Terra este canis lupus familiaris, dar e una înapoiată şi violentă, aşa că au plecat cu decizia de a nu se mai întoarce pe Planeta Albastră decât peste câteva milioane de ani, când dominanţii vor fi evoluat sau raportul de dominaţie se va fi schimbat în favoarea lui homo sapiens.

caini agresiviIlogicul situaţiei din acest banc defineşte perfect lipsa de eficienţă a politicilor ilogice în domeniul câinilor vagabonzi în ţara noastră. De o săptămână toată opinia publică ţipă la autorităţi să aplice legislaţia în vigoare – care spune că animalele trebuie ridicate din stradă, ţinute şapte zile în padocuri, apoi, dacă nu sunt revendicate, trebuie eutanasiate -, autorităţile recunosc că există legea, plâng cu lacrimi de crocodil de nenorocirile pe care le provoacă maidanezii, dar nu aplică legea sub nicio formă. Această poziţie a lor este ilogică pentru că, oricâte interese băneşti ar exista în afacerea câinilor vagabonzi (şi sunt multe!), neaplicarea legislaţiei care conduce la un deces, respectiv uciderea copilului de patru ani de câinii comunitari, se numeşte „ucidere din culpă” în codul Penal, la art. 178: „Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”. Cât de idiot să fii să rişti puşcăria pentru neaplicarea legii, în condiţia în care toată opinia publică a pus presiune pe tine exact pe această temă?

În fapt, tragedia familiei lui Ionuţ Anghel s-a transformat într-un joc politic. Şocată, presa constată că Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu când cel din urmă afirma că maidanezii trebuie omorâţi. Ponta se face că se grăbeşte şi anunţă cu mare mândrie că săptămâna viitoare va vota legea în Parlament. Oprescu plânge pentru electorat şi se face că nu mai suportă durerea morţii lui Ionuţ. Dar uite că electoratul nu-l mai crede. Toată populaţia ştie că anul viitor vin alegerile pentru Parlamentul European, dar mai ales pentru şefia statului. Politicienii se urcă, delicat, ca o balerină, exact pe durerea unei familii care a suportat demn durerea pierderii unui copil. Copil sfâşiat chiar de indiferenţa aceloraşi politicieni şi a disperării lor după profit. Oamenii lipsiţi de notorietate ţipă la televizor că autorităţile fură bani. O ţară întreagă ştie asta… Dar cu o graţioasă nesimţire nici un politician nu vorbeşte despre corupţia din sistem. Dimpotrivă, tot nouă ne cer răbdare… ca să vedem rezultatul auditului de la ASPA.

În acest hal de administraţie locală şi guvernamentală nu ne-ar mai mira dacă autorităţile ar da drumul exploatării miniere de la Roşia Montană pentru a pune dinţi de aur câinilor comunitari…

Citeste si...  Familia ucisă în Italia nu va mai primi sprijin din partea autorităților