Ion Țiriac a împlinit 81 de ani, care pe 9 mai , a fost, este și va rămâne pentru totdeauna un nume mare din tenis. Miliardarul l-a manageriat, printre alții, și pe Henri Leconte (56 de ani).

Fostul mare jucător francez nu a uitat că Țiriac l-a ajutat în carieră, dar a și admis că românul era extrem de exigent.

Ca orice jucător aflat la început de drum, Leconte a primit un ajutor din partea lui Țiriac, cel care a văzut în el un mare viitor talent. Fostul finalist al Grand Slam-ului de la Paris, Roland Garros, nu a uitat întâlnirea cu actualul magnat.

„Când aveam 16 ani, Țiriac m-a luat sub aripa sa. Făceam sparring și m-a salvat. Și Federer mai face așa ceva acum, merge cu anumiți jucători la pregătire în Dubai”, a spus Leconte, pentru Tennis Actu.

Citeste si...  Boris Becker, dezvăluiri uluitoare despre Ion Ţiriac

Henri Leconte a povestit cum s-a despărțit de Țiriac
Francezul a profitat de șansa primită și a muncit din greu, astfel că pe lângă finala de la Paris, Henri a mai bifat și un loc 5 ATP.

„Știți ce am pățit eu? Am uitat o dată să-l sun pe Ion Țiriac, mi-am cerut scuze, dar el s-a despărțit de mine! Îl iubesc pe Țiriac! Știe foarte bine cu ce se mănâncă tenisul.

A avut numai jucători de top, cu care a câștigat turnee de Grand Slam. Eu sunt singurul care nu a câștigat dintre cei pe care i-a avut”, spunea deunăzi Leconte pentru GQ Magazine.