Featured, Social

Clinica de Hematologie din Craiova, o ruşine. Pacientii stau în paturi ruginite, iar peretii sunt cu mucegai

La Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova stau patru pacienţi într-un pat, susține o pacientă. Saloanele au pereţii distruși, iar la grupurile sanitare ţevile şi chiuvetele sunt ruginite. În plus, pacienții din Craiova sunt primiţi doar pentru tratament şi trimişi acasă, conform Mediafax.

Situaţia de la Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova a fost semnalată de o pacientă, care a postat pe Facebook poze din clinică, dar şi filmulețe în care femeia comentează condiţiile în care sunt trataţi bolnavii, cu uşile cu geamuri sparte, în saloane degradate şi grupuri sanitare cu rugină.

Femeia susține că după ora 20.00 uşa spitalului se închide cu lanţ.

„Pe un singur pat suntem patru paciente, eu şi încă trei femei. Eu sunt din Craiova şi doctora, care taie şi spânzură, mă obligă să merg acasă după ce fac tratamentul. Practic, vin de 4-5 ori pe zi să fac transfuzii, perfuzii şi injecţii şi apoi să plec. Eu stau singură acasă şi dacă mi se va face rău mă vor găsi după un timp, după ce voi începe să intru în putrefacţie”, a scris femeia.

Supărată că nu poate să stea internată, pacienta de la hematologie a arătat că în spital sunt condiţii inhumane: „Fac live-uri să vă arăt în ce infecţii stăm. Încep cu uşa de la intrarea în spital care nu mai are geam, vă arăt baia cu ţevile ruginite, chiuveta şi wc-uri degradate. Acestea sunt condiţiile infecte în care stăm. Riscăm să plecăm mai bolnavi decât suntem”, a comentat femeia.

Aceasta a filmat în salon și pereţii degradaţi.

Directorul medical al Spitalului Filantropia, Lorena Dijmărescu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că „pacienţii de la hematologie sunt într-un imobil care nu mai aparţine de câţiva ani buni spitalului. Respectivul imobil a fost retrocedat către Casa de Pensii şi am mutat acolo clinica de hematologie pentru că la clădirea în care a fost hematologia se fac lucrări de reabilitare, modernizare. Vă daţi seama că dacă respectiva clădire nu este a noastră nu puteam face mari investiţii. Vreau să precizez însă că imaginile din băi sunt de fapt de la un grup sanitar de la parter, un grup sanitar dezafectat. Clinica este pe etajele 1 şi 2 ale clădirii”.

În ceea ce priveşte acuzația potrivit căreia sunt patru pacienți într-un pat, managerul medical a negat informația, recunoscând doar că hematologia este suprasolicitată.

„Fizic nu pot sta patru pacienţi în pat. Ce pot să vă spun este că într-adevăr clinica este suprasolicitată, fiind singura clinică de hematologie pe cinci judeţe. De aceea, în clădirea pe care o avem acum am mărit numărul de paturi de la 40 la 55. Şi acelaşi număr de paturi îl vom avea şi în clădirea în care se va muta hematologia după investiţii. În ceea ce priveşte pacienții care pleacă acasă, sunt cei care fac chimioterapie şi au internare de zi”, a spus managerul medical Lorena Dijmărescu.

Potrivit acesteia, contractul pentru clădirea degradată în care stau acum pacienţii este până în luna aprilie, dar se va prelungi cu încă un an.

De asemenea, managerul medical a spus că lucrările de investiţii la clădirea în care ar trebui să se mute clinica de hematologie ar trebui să se termine în luna septembrie 2019.

blank