Pilotul britanic Lewis Hamilton, învingător în Grand Prix-ul regiunii Emilia-Romagna, duminică, a afirmat că nu ştie dacă va mai concura şi anul viitor în Formula 1.

„Eu mă simt bine, sunt în plină formă, mă simt capabil să continui. Mi-ar plăcea să concurez şi anul viitor, dar nu există nicio garanţie. Mai sunt multe lucruri care mi-ar plăcea să le fac şi după Formula 1. Însă viitorul va spune”, a afirmat Hamilton într-o conferinţă de presă organizată la finalul cursei.

Lewis Hamilton şi Mercedes nu au început negocierile pentru un nou contract
Această incertitudine intervine ca urmare a faptului că Mercedes şi Hamilton nu au început să renegocieze contractul care este valabil până la finele acestui an, preferând să aştepte câştigarea titlurilor la constructori şi la piloţi înainte de a se aşeza la masa negocierilor, a afirmat proprietarul echipei, Toto Wolff.

Conducătorul austriac se declară, totodată, încrezător într-un acord între cele două părţi, susţinând că are convingerea că Hamilton nu se va opri la finalul acestui sezon.

„Noi vrem să continuăm această aventură. Lewis, eu şi întreaga echipă. Noi nu am terminat încă”, a adăugat Toto Wolff.

Lewis Hamilton, învingător în MP al regiunii Emilia-Romagna
ÎN DIRECT la Digi Sport, Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, duminică pe circuitul de la Imola (Italia), în timp ce echipa sa, Mercedes, a cucerit al şaptelea titlu consecutiv de campioană mondială la constructori, un nou record pentru Formula 1.

Mercedes a depăşit cu această ocazie performanţa realizată de scuderia Ferrari, care a câştigat titlul mondial al constructorilor în şase sezoane consecutive, între 1999 şi 2004.

În cursa de la Imola, Hamilton l-a devansat cu 5,783 secunde pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, trecându-şi în palmares al 93-lea succes în Marele Circ, după ce luna trecută reuşise să doboare recordul de victorii în această competiţie, deţinut de germanul Michael Schumacher. Podiumul a fost completat de australianul Daniel Ricciardo (Renault).

Britanicul şi-a consolidat cu această ocazie prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, distanţându-se la 85 puncte de Bottas, cu patru curse înainte de finalul sezonului.

În vârstă de 35 ani, Lewis Hamilton poate deveni campion mondial pentru a şaptea oară în cariera sa peste două săptămâni, în Turcia, unde va avea ocazia să egaleze recordul de titluri al legendarului Michael Schumacher.


Citeste si...
Ludovic Orban anunță că va închide cluburile unde controalele vor găsi nereguli