Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat Marele Premiu al Japoniei, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Hamilton, care se apropie de al cincilea titlu mondial din carieră, a fost urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a terminat cursa abia pe locul şase.

Hamilton, cu al patrulea succes consecutiv, al 71-lea din carieră, Bottas şi Verstappen şi-au păstrat ordinea de pe grilă, în timp ce Vettel, plecat al optulea, a ajuns în câteva tururi pe locul 4, dar a fost retrogradat pe ultima poziţie după un acroşaj cu pilotul olandez de la Red Bull. Germanul a recuperat apoi numai până la locul 6.

Citeste si...
Leonard Doroftei a lansat un atac năucitor la adresa lui Lucian Bute

Pe locul 4 s-a clasat al doilea driver al Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, plecat al 15-lea de pe la start, iar pe locul 5 s-a clasat finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari.

 

Pe locurile 7-10 au încheiat în ordine cursa de la Suzuka mexicanul Sergio Perez de la Force India, francezul Romain Grosjean de la Haas, francezul Esteban Ocon de la Force India şi spaniolul Carlos Sainz jr. de la Renault.

 

Cu patru etape înaintea finalului, Hamilton are un avantaj de 67 de puncte faţă de Vettel, în fruntea clasamentului piloţilor.

Următoarea cursă, MP al SUA, va avea loc la Austin, la 21 octombrie.