• Guvernul româniei a adoptat, o ordonanță de urgență prin care va oferi vouchere în valoare de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv.

    Guvernul româniei a luat măsura pentru a crește numărul de copii din țară care să practice un sport controlat și a forma o viitoare generație de sportivi, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului ,Ionuț Stroe.

     -Este o măsură, o intervenție urgentă a Guvernului, în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii în țară să practice sport în regim controlat, într-un regim organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, în primul și în primul rând, pentru a forma o viitoare generație de sportivi.

    Și spunem lucrul acesta pentru că, din păcate, cifra lor în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc, și anume, o comparație, de exemplu, cu numărul seniorilor este defavorabilă.

    Deci, avem mai puțin copii, care, practic, ar trebui să asigure o nevoie mult mai mare sportului românesc mâine”, a spus ministrul Tineretului și Sportului.

    Copilul va primi un voucher în valoare de 300 de lei la prima legitimare într-un club sportiv. „Cu cât avem mai mulți copii înregimentați în entități sportive, cu atât viitorul sportului românesc poate fi asigurat”, a mai spus Ionuț Stroe.

Citeste si...
Avocatul Elenei Udrea, prima reacție după reținerea fostului ministru de Interpol în Costa Rica. Ce spune despre extrădare