Guvernul e pus pe treaba două închisori, din județele Prahova și Buzău, vor fi construite după ce Guvernul a primit un împrumut în valoare de 177 de milioane de euro pentru construirea de noi spații pentru consolidarea sistemului penitenciar și să îmbunătățească condițiile de detenție, informează Mediafax.

„Astăzi, 19.11.2018, la Paris, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a anunţat că a fost aprobat un împrumut de 177 milioane de euro guvernului român, pentru construirea de noi spații care să consolideze sistemul penitenciar și să îmbunătățească condițiile de detenție. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuție majoră la planurile guvernamentale de îmbunătățire a calității și capacității instituțiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României”, informează Administrația Națională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

Citeste si...  EDITORIAL. Cum e să te cheme DRAGnea și, totuși, să nu fii cel mai DRAG fiu al poporului

Potrivit sursei citate, fondurile CEB vor fi utilizate pentru construirea a două unităţi penitenciare, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 1.000 de locuri, respectiv în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, cu o capacitate de 900 de locuri.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va sprijini și construirea de facilități pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, inclusiv pentru formare și dezvoltare profesională, în orașul Pantelimon, judeţul Ilfov și în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.