În ciuda criticilor la adresa modului în care guvernul elen a gestionat incendiile de lângă Atena, autorităţile spun că au făcut totul corect.

Nikos Toskas, ministrul grec pentru Protecţia Cetăţenilor, respinge criticile la adresa modului în care au gestionat autorităţile incendiile de lângă Atena. „Nu s-au făcut greşeli în modul în care s-a acţionat”, a declarat Toskas, citat de Kathimerini. „Am redirecţionat imediat toate forţele de pompieri spre zona afectată. Focul nu putea fi controlat”.

Toskas a recunoscut că şeful pompierilor a cerut evacuarea zonei. Guvernul a anunţat însă, la momentul respectiv, că timpul nu permite evacuarea. Cel puţin 88 de oameni au murit, ca urmare a acestei decizii.

Citeste si...
Germania, de neclintit în faţa Rusiei. Declaraţia făcută aseară de Merkel care îl pune pe gânduri pe Vladimir Putin

O altă afirmaţie oficială contrazisă de pompieri este cea privind existenţa unei „mâini criminale” – un presupus piroman care a declanşat intenţionat incendiile. Primul raport al pompierilor a indicat că incendiile ar fi pornit de fapt de la un foc făcut de un localnic fără vreo intenţie criminală.

Opoziţia greacă foloseşte acum aceste contradicţii pentru a cere demisia Guvernului.