Guvernul condus de Dacian Cioloș a stabil ca în ziua de 11 decembrie să aibă loc alegerile parlamentare. Interesant este că această dată coincide cu data propusă de liberali Guvernului, 11 decembrie.
Cei de la PSD, prin vocea liderului Liviu Dragnea au spus că 11 decembrie ar fi mult prea târziu, pentru că ar putea să ningă și românii nu ar mai ieși la vot, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a insistat că viitorul cabinet va fi format târziu, abia la începutul anului 2017.

“Nu e nicio surpriză, practic. Îmi spusese domnul prim-ministru că aceasta a fost alegerea sa. Ne-am fi dorit ca aceste alegeri să aibă loc ceva mai devreme, pentru că anumite elemente vor fi întârziate. (…) Cu riscul de avea zăpezi mari, dar probabil că cineva așa își dorește, o participare mai mică la vot. Nu este vorba despre avantaje și dezavantaje, este vorba despre oameni.”, a fost prima reacție a lui Liviu Dragnea, după stabilirea alegerilor parlamentare.

Citeste si...  Cristiana Anghel nu-l uită pe Horia Georgescu

În schimb, liberalii au militat pentru 11 decembrie. Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus că înainte de 4 decembrie sunt mai multe zile libere și ar fi o prezență mică la vot, iar 27 noiembrie nu respectă prevederile constituționale.