Guvernul a emis, luni, o hotărâre pentru alocarea a 112,6 milioane de lei, din Fondul de rezervă, destinaţi cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 284 de localităţi. Decizia include solicitări de alocare care nu au fost cuprinse în hotărârea dată în şedinţa de pe 20 decembrie.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, „Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 112,697 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 284 localităţi”.

Premierul Ludovic Orban a precizat că Hotărea de Guvern include solicitările de alocare care nu au fost cuprinse în şedinţa Executivului din 20 decembrie.

„Deci, împreună cu domnul ministru Vela, vă rog să faceţi o evaluare a solicitărilor, să le confirmaţi la prefecturi, astfel încât să putem să avem anexa cu alocările gata până la finalul zilei, în cursul zilei de astăzi este obligatoriu să adoptăm această hotărâre de guvern, pentru că utilizarea banilor este condiţionată de convocarea de consilii locale de rectificare a bugetului şi ulterior de la posibilitatea efectivă de a face plăţile în baza bugetului rectificat”, a precizat premierul Ludovic Orban, luni, în debutul şedinţei de Guvern.

Citeste si...  Guvernul pregateste noua lege a achizitiilor publice

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea sumei de 477,36 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localităţi.