Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, vrea să știe tot ceea ce se întâmplă prin lume. Instituția pe care o conduce de aproape trei decenii a scos la licitație un contract pe 9 luni din 2020 (aprilie – decembrie) de 215.000 de lei, adică 45.000 de euro, pentru achiziționarea de presă străină.

Facem un calcul simplu și avem că BNR cumpără lunar ziare din străinătate de 5.000 de euro, adică 220 de euro zilnic, luând în considerare 22 zile lucrătoare pe lună. Sunt 42 de titluri, tipărite și online, pe care Isărescu le vrea zilnic, printre acestea numărându-se New York Times, Le Monde, Newsweek, Stratfor, Harvard Business Review, Economy Intelligence Unit, Security Management. Lista completă a publicațiilor cerută de BNR o găsiți ATAȘATĂ. Interesant este că ediția pe hârtie Wall Street Journal și Le Monde trebui să vină și tipărită în format A3, cel târziu a doua zi de la apariția internațională.

“Achiziția ce face obiectul prezentului caiet de sarcini se referă la furnizarea de publicaţii străine pentru structurile organizatorice din centrala BNR si Sucursala Regională București. Pentru bunul mers al activităților ce se desfășoară în cadrul Băncii Naţionale a României, pentru informarea și documentarea corespunzătoare și continuă a personalului angajat, furnizarea publicaţiilor străine contribuie în mod operativ la susținerea, în condiţii optime, a operațiunilor din cadrul structurilor organizatorice din centrala BNR, precum și din unitățile teritoriale ale băncii”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Publicațiile pe hârtie vor fi livrate la Centrala B.N.R. Bucureşti Str. Doamnei nr. 8, sector 3, București, la Sucursala Regională BNR București: Str. Lipscani nr. 16, sector 3, București și CPPAS Bucureşti: Str. Dr. Staicovici nr. 42-48, sector 5, București.

Citeste si...
Carmen Iohannis și-a făcut de cap cât timp președintele a fost la summitul NATO

PUBLICATIA TOTAL ABONAMENTE

AUDIT, RISQUES & CONTROLE 3
BBC SCIENCE (FOCUS) 2
BANKERS ALMANAC GLOBAL PAYMENTS – ONLINE 1
CENTRAL BANKING PUBLICTIONS – ONLINE 1
ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT 3
EUROMONEY 2
FINANCIAL HISTORY REVIEW 1
FINANCIAL TIMES – PRINT 8
FOREIGN AFFAIRS 5
HARVARD BUSINESS REVIEW ALL ACCESS SUBSCRIPTION 8
IFRS FOUNDATION PRIVIND STANDARDELE INTERNATIONALE DE RAPORTARE FINANCIARA, PRIN INTERMEDIUL COMPREHENSIVE SUBSCRIPTION 1
THE NEW YORK TIMES – INTERNATIONAL EDITION – ONLINE 1
JOURNAL OF ECONOMICS AND FINANCE 3
JOURNAL OF FINANCIAL STABILITY 2
JOURNAL OF PAYMENTS STRATEGY & SYSTEMS 2
LE MONDE 2
LE MONDE + WEEK – ONLINE 1
LE NOUVEL OBSERVATEUR 1
L’EXPRESS 1
LINUX MAGAZINE (ENG) + DVD 1
MRI BANKERS` GUIDE TO FOREIGN CURRENCY 1
PRACTICAL LAW – SECTIUNEA EU LAW – ONLINE 1
INTERNATIONAL DATA PRIVACY LAW-PRINT 1
NEWSWEEK 1
PARIS MATCH 1
SCIENTIFIC AMERICAN – ONLINE 1
SCIENTIFIC AMERICAN – PRINT 1
SECURITY MANAGEMENT 1
STRATFOR 1
THE BANKER 2
THE ECONOMIST – ONLINE 11
THE ECONOMIST – PRINT 12
THE ECONOMIST – PRINT + ONLINE 12
THE JOURNAL OF FINANCIAL MARKET INFRASTRUCTURES 2
JOURNAL OF RISK MANAGEMENT IN FINANCIAL INSTUTIONS 2
JOURNAL OF FINANCIAL COMPLIANCE 1
JOURNAL OF BUSINESS CONTINUITY & EMERGENCY PLANNING 1
CYBER SECURITY: A PEER – REVIEWED JOURNAL 1
THE NEW YORK TIMES – ONLINE 4
TIME MAGAZINE 1
WALL STREET JOURNAL – ONLINE 4
WALL STREET JOURNAL – PRINT 3
TOTAL 114

BNR nu achiziționează numai presă internațională, ci și locală, atât cât mai e. De asemenea, sunt deja cunoscute achizițiile de alimente pentru cantina salariaților și vila de relaxare de la Cumpătu , Sinaia, tot pentru salariați și invitați speciali, care conțin brânzeturi fine, pește și cărcuri de cea mai bună calitate.