Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a explicat marţi că deşi are 46 de ani de vechime în muncă a decis să nu iasă la pensie, bani pe care ar urma să îi cumuleze cu salariul.
„În ciuda faptului că pe 16 august împlinesc 46 de ani de activitate neîntreruptă, aşa s-a întâmplat cu viaţa mea. La 45 de ani nu mi-am luat pensia pentru că îmi iau salariu de la BNR. Consider că e o chestie de bun simţ. Aşa este: la vârsta de pensionare, orice salariat primeşte o sumă de la BNR. (…) Dacă tot mă stimulaţi, probabil o să-mi depun documentele de pensionare şi o să iau şi pensie. Eu am zis că e un lucru frumos să nu iau şi pensie.”, a declarat Mugur Isărescu.
Mugur Isărescu a ţinut să precizeze că Banca Naţională „nu este o instituţie bugetară, niciun leu de la bugetul de stat nu intră în BNR, în schimb banca centrală virează către bugetul de stat 80% din profiturile sale”.
Reacţia guvernatorului BNR vine după ce senatorul PNL, Daniel Zamfir l-a acuzat că a încasat ajutor de pensionare pe nedrept.
„Cei de la BNR înainte de pensionare își iau spor 12 salarii. Acesta nu este un motiv de revoltă? Domnul Isărescu înainte să ia mandatul acesta, a depus dosar de pensionare. A încasat acea primă de 120.000 de euro, nu s-a mai pensionat, dar nu a dat nici banii inapoi”, a spus Daniel Zamfir la Antena 3.

Citeste si...  Judecatorii au decis: Traian Băsescu e de neatins în dosarul fratelui său, Mircea Băsescu