Inventivi! Românii au găsit deja calea să fenteze legea şi ascultarea telefoanelor

cartela

Cartelele pre-pay nu mai pot fi anonime după ce guvernul a aprobat, la cererea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, o lege prin care cumpărarea cartelelor telefonice se va face cu înregistrarea codului numeric personal. Românii au găsit însă metoda de a scăpa de riscul ca telefoanele să fie ascultate.

Sperietura că toate telefoanele, chiar şi cele cu cartelă, vor putea fi identificate şi ascultate după ce guvernul a dat undă verde unei modificări legislative prin care cartelele pre-pay nu vor mai fi anonime, s-a dovedit a fi fără temei. Şi asta pentru că românii au deja soluţii pentru această problemă, scrie ziarulring.ro.

„Oamenii o să se ducă şi o să cumpere 100 de cartele şi o să le vândă în piaţă la Vitan, pentru că nu ai cum să pui o interdicţie la cumpărarea cartelelor. Sigur se va dezvolta o piaţă de achiziţie a mai multor cartele pentru a fi revândute. După părerea mea, legea aceasta vizează în primul rând teroriştii. Un om de afaceri sau un politician poate să trimită oricând pe cineva să ia o cartelă şi să se oprească pe stradă să-i zică unui amărât să cumpere cartele”, a declarat Mihai Belu, director general al unei companii de anchete şi filaj.

În plus, este de aşteptat să apară anunţuri de vânzări ale cartelelor deja achiziţionate de către cei care vor să câştige ceva bani în plus.

La ora actuală, în România există 13 milioane de cartele pre-pay, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din totalul cartelelor SIM active. Potrivit unui proiect de lege iniţiat de guvern, ce urmează a fi aprobat de parlament, persoanele care deţin o cartelă pre-pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sancţiunea sistării serviciului, iar cele care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.

 

 

Citeste si...  Ponta: Dacă reuşiţi să îi scoateţi de pe liste pe Elodia şi pe Pacepa, poate nu s-o supăra preşedintele suspendat