Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, sâmbătă, după întâlnirea cu inspectorii școlari, că în cadrul GSU Comitetului pentru Situații de Urgență se va lua decizia schimbării scenariului aplicat în cazul a două unități de învățământ, acestea urmând să treacă la cursuri exclusiv online, având în vedere că au fost depistate noi cazuri de COVID-19.

GSU, în sedinta, duminică seara. Situația școlilor roșii s-ar putea schimba

„Este vorba despre școala centrală și o grădiniță, «Zâna Florilor». Au solicitat, prin decizia consiliului de administrație, care a fost transmisă la inspectoratul școlar azi.

Așteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență GSU ca să dea și hotărârea pentru scenariul roșu în aceste cazuri.

La gradiniță așteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a anunțat abia asear”, a spus Anisie.

Ministrul a precizat că profesorii și învățătorii care vor fi izolați acasă vor putea participa la cursuri în această perioadă în sistem online, precum în perioada în care au fost suspendate cursurile.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat că scenariile aplicate la începerea școlilor din Capitală s-ar putea schimba, dacă inspectorii școlari consideră că este nevoie.

”Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii.

Mai există și o situație care a apărut la școala centrală, azi vor decide. Eu merg la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi.

Eu merg la ora 09.00 la întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte.

Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a declarat Anisie.

știre inițială

Galben sau roşu, aceasta este ghicitoarea pe culori pe care directorii şcolilor din Bucureşti trebuie să o desluşească până mâine. Cu numai o zi înainte de marele început din educaţie, numărul şcolilor din Capitală încadrate, deocamdată, în scenariul roşu ar putea să scadă, pentru că duminică dimineață va avea loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență pentru o nouă împărțire.

Situația la nivelul municipiului București stabilită joi în urma Comitetului Municipal s-ar putea schimba. Deocamdată, se știe că sunt 595 de unități de învățământ, de stat și particulare, încadrate în scenariul galben (lista poate fi consultată aici) și 17 unități de învățământ în scenariul roșu. Este foarte posibil, însă, ca o parte dintre școlile încadrate în acest ultim scenariu, cel de avarie, să treacă pe scenariul galben, întrucât situația de la nivelul unităților de învățământ pare că are șanse să se îmbunătățească. Un exemplu ar fi la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei, unde efectiv peste noapte au ajuns acele containere în care se pot organiza clase modulare, aceasta fiind varianta salvatoare pe care autoritatea locală a găsit-o pentru a-i organiza mai bine pe elevi în clase.

Duminică dimineață ar urma să aibă loc o ședință la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Se așteaptă decizii importante și după vizita pe care ministrul educației, Monica Anisie, a făcut-o sâmbătă în Sectorul 5 al Capitalei, unde a mers în teren să vadă situația Școlii gimnaziale nr. 280. Această școală, încadrată inițial în scenariul galben, nu este în realitate pregătită să înceapă cursurile, întrucât încă mai sunt lucrări de renovare nefinalizate. Conducerea școlii a propus scenariul roșu până la 1 octombrie, iar ministrul a mers să vadă personal care este stadiul lucrărilor.


Citeste si...
Robert Turcescu agită apele, vorbind despre un apel telefonic la nivel înalt. Iată despre ce este vorba