Introducerea tehnologiei 5G echivalează cu o nouă revoluție industrială, iar cifra de afaceri a industriilor inteligente se va dubla, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

”Toate aceste lucruri, combinate, 5G cu Internet of Things, vor duce la o nouă revoluţie industrială. Implementarea 5G, pe toate studiile făcute de piaţă, va duce la crearea a în jur de 250.000 de locuri de muncă. Vorbim de industrii inteligente, care vor creşte ca cifră de afaceri, acum sunt în jur de 3,7 miliarde în România şi se vor duce până la 9 miliarde”, a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu vorbeste despre o revoluție tehnologică

Președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii spune că de implementarea tehnologii 5G, nu vor benefica doar comunicaţiile, ci multe alte sectoare, de la sectorul de servicii, la finanţe, agricultură, transporturi.

România își va păstra, spune Sorin Grindeanu, locul fruntaș pe plan european și mondial, la caltatea serviciilor de comunicații. „La sfârşitul anului trecut, alături de Estonia, am fost pe locul I la nivel european, raport calitate – preţ şi pe primele 10 locuri la nivel mondial. De aceea vă spuneam că am avut foarte multe întâlniri cu operatorii, nu doar eu, ci şi cei de la Ministerul Comunicaţiilor, cât şi cei din Parlament, pentru a seta, în continuare, acest cadru, cât se poate de bine. Parte din aceste sume se doresc în a fi întoarse în industrie, ceea ce este un lucru bun, astfel încât să ajuţi industria care a produs aceste sume. Este un lucru bun şi cred că va fi benefic pentru industrie şi va ajuta la menţinerea locului fruntaş de către ţara noastră”, a spus președintele ANCOM.

Citeste si...  Liderul PNL, Raluca Turcan, reaționează după numirea făcută de Klaus Iohannis