Grecia a devenit cea mai nouă țară din Europa care a legalizat consumul de marijuana în scopuri medicinale, scrie The Independent.

Premierul Alexis Tsipras a anunțat săptămâna trecută că medicii vor putea prescrie în curând drogul pentru o serie de probleme medicale.

Cannabisul este perscris în general pacineților care suferă de spasme musculare, dureri cronice, epilepsie și cancer.

”De acum încolo începem un nou capitol, Grecia fiind inclusă în rândul țărilor în care livrarea medicamentelor pe bază de cannabis pentru pacienții care au nevoie de ele este legală”, a declarat Tsipras într-o conferință de presă.

Grecia este a șasea țară din Uniunea Europeană care ia o astfel de măsură după Cehia, Finlanda, Olanda, Portugalia și Spania.

Detaliile privind modul în care va putea fi cultivată marijuana urmează să fie stabilite în curând a anunțat premierul grec.

Citeste si...  Ce se întâmplă cu leul după ce Grecia a intrat în incapacitate de plată

Conducerea de la Atena crede că această lege poate oferi un impuls economiei țării și permite dezvoltarea unei industrii a medicamentelor bazate de cannabis.

Nu s-a vorbit încă dacă Grecia va ajunge în viitor să legalizeze consumul de cannabis pe scară largă pentru recreere, alăturându-se astfel Portugaliei, singura țară din Europa care are o astfel de legislație.

Săptămâna trecută, Parlamentul regiunii independente Catalonia, din nordul Spaniei, a aprobat o lege prin care se permite consumul de cannabis în localuri special amenajate în acest sens.

Potrivit legii, în orașele din Catalonia se vor crea cluburi de consumatori de cannabis. Membrii sub 21 de ani ai acestor cluburi au voie să consume doar maxim 20 de grame, în timp ce cei mai în vârstă pot consuma lunar 60 de grame de drog.