Alina GorghiuAlina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a sustinut ca formatiunea sa sustine guvernul Cioloş, ca se bucura ca PSD a pierdut fraiele puterii si ca nu e obligatorie „inlocuirea lor cu ai nostri”.

„Este a treia oara cand Parlamentul este chemat sa investeasca un Guvern tehnocrat. De fiecare data au guvernat in perioade de criza, cu un an inaintea alegerilor. In 91 – criza sociala. 2000 – criza politica. Acum criza e mult mai grava. Partidele care rasufla usurate cand nu mai vad oameni in strada, gresesc. Spun asta cu regret pentru ca eu cred ca partidele sunt o componenta esentiala intr-o democratie. Nemultumirea e inca acolo.

PSD a pierdut puterea. Marele castig al acestei schimbari de guvern este ca PSD nu mai detine fraiele puterii. PNL nu a propus un guvern politic, nu a cerut niciun post de ministru. Intreaga clasa politica este acum intr-un impas. Putem sa il transformam intr-o oportunitate.

Citeste si...
Ion Cristoiu îi atacă dur pe Cioloș și pe Iohannis

Este nevoie de o reforma serioasa. Alaturi de grupurile parlamentare PNL vom vota noul guvern, credem ca este o solutie pentru iesirea din criza. In PNL veti avea un partener, dar veti avea si o voce critica atunci cand vor trebui spuse adevaruri nefavorabile guvernului dumneavoaste.

Sper sa sustineti alegerea in doua tururi, putem sa va ajutam cu exemple din actualul aparat de stat de incompetenta si reacredinta, dar nu va cerem sa ii inlocuiti pe ai lor cu ai nostri. Sabotarea acestui guvern nu va aduce niciun beneficiu partidelor politice. La un an si o zi ne aflam in fata unei alte schimbari”, a spus Alina Gorghiu.