Între Google și Apple a început un nou război, de data aceasta pe rezultatele financiare raportate.

google_vs_apple_87543300
Asta se întâmplă după ce Alphabet, compania mamă a Google, a dat publicității rezultatele financiare care sunt chiar mai bune decât au anticipat specialiștii. Rezultatele, s-au îmbunătățit considerabil fiind susţinute de publicitatea pe dispozitive mobile, iar capitalizarea a companiei a urcat peste cea a Apple în tranzacţiile cu derivate derulate în afara programului obişnuit al bursei din SUA.

„Este foarte interesant că 80% din vizualizările de pe YouTube vin din afara SUA. Nu credeam că procentajul este atât de ridicat. Arată că se poate extrage încă valoare din YouTube”, a declarat Kevin Kelly, partener la firma Recon Capital.
În ultima vreme, veniturile consolidate ale Alphabet au crescut cu 17,8% în trimestrul al patrulea ajungând la 21,3 miliarde de dolari, în timp ce analiştii anticipau 20,77 miliarde de dolari. Pentru întreg anul, veniturile s-au situat la aproximativ 75 de miliarde de dolari, comparativ cu 66 miliarde de dolari cu un an înainte.
Dacă săptămâna viitoare acțiunile se deschid aproape de valorile respective, compania mama a Google va depăși colosul Apple la capitalizare.

Citeste si...  Doi romani au castigat bursele oferite de Google