Google poate face retroactiv legătura între istoricul privat de căutare în browserul Chrome şi informaţiile privind conturile de Gmail şi Youtube , arată un studiu realizat de profesorul Douglas Schmidt de la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, citat de cotidianul The Independent. Google a reacţionat la dezvăluirile cercetătorului şi a negat că urmăreşte utilizatorii care utilizează modul incognito. Însă nu a negat că ar putea face acest lucru.

Google pretinde că navigarea în modul Incognito oferă utilizatorilor posibilitatea de a păstra caracterul privat al istoricului de căutare în Chrome, fără ca Google să colecteze istoricul navigării, cookie-urile, datele site-urilor sau alte date online.

Însă un studiu realizat de profesorul Douglas Schmidt, cercetător la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, a demonstrat că Google ar putea conecta în mod retroactiv activitatea online în modul incognito cu informaţiile care sunt legate de contul la serviciile deţinute de Google, cum ar fi Gmail şi YouTube, scrie The Independent.

Google a reacţionat la publicarea studiului, declarând că a fost comandat de către Digital Content Next, o companie privată care pretinde că oferă internauţilor servicii „dedicate servirii nevoilor unice şi diverse ale companiilor de conţinut digital de înaltă calitate, care vizează relaţii directe, de încredere, cu consumatorii şi marketerii.

Citeste si...  Facebook ne pregateste o noua schimbare importanta! Vezi despre ce e vorba!

”Acest raport este comandat de un grup profesionist de lobby pentru DC şi scris de un martor pentru Oracle în litigiul în curs de desfăşurare cu Google pe tema drepturilor de autor  … Deci, nu este o surpriza faptul că aceasta conţine informaţii eronate”, a declarat un purtător de cuvant al Google.

„Google utilizează o gamă extraordinară de instrumente pentru a colecta informaţii detaliate despre comportamentul oamenilor online şi din lumea reală, pe care le foloseşte pentru a-i bombarda cu publicitate personalizată”, a scris profesorul Schmidt.

Dezbaterea privind practicile de colectare a datelor de către Google vine în contextual în care gigantul American se confruntă cu un proces legat de  presupusa localizare a utilizatorilor prin Google Maps

Procesul a fost intentat în urma publicării unui raport conform căruia Google îi asigură în mod fals pe utilizatori că dezactivarea funcţiei „istoricul locaţiilor” pe telefoanele mobile va împiedica urmărirea acestora.