Autoritatea federală a aviaţiei din SUA (FAA) a avertizat companiile aeriene care survolează zona Golful Persic să manifeste prudenţă, „ca urmare a activităţilor militare şi tensiunilor politice accentuate în regiune”, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Autoritatea federală a aviaţiei din SUA (FAA) a avertizat companiile aeriene care survolează zona Golful Persic să manifeste prudenţă. Această atenţionare, care priveşte de asemenea spaţiul aerian de deasupra Golfului Oman, survine în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.

Aceste tensiuni în regiune „reprezintă un risc sporit pentru operaţiunile aviaţiei civile americane, din cauza unor posibile erori de calcul sau de identificare”, explică FAA, avertizând că avioanele care survolează acea zonă s-ar putea confrunta cu „interferenţe GPS şi bruierea comunicaţiilor”.

Citeste si...  FOTO: Cum arată vehiculele blindate IMPROVIZATE ale luptătorilor KURZI din Siria

Invocând „ameninţarea” iraniană, Statele Unite au anunţat pe 5 mai desfăşurarea în Golful Persic a portavionului Abraham Lincoln şi a unor bombardiere B-52.