Procurorii au facut percheziţii joi dimineaţa la mai multe firme de pază, printre care s-a aflat şi firma ginerelui lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu. Prejudiciul se ridică la 600.000 de euro.
 
Ionut Rudeanu
 
SC Axis Corporate Security SRL, firmă de pază și protecție deținută de către Ionuț Rudeanu și Aurora Mariana Rudeanu, ginerele respectiv cuscra liderului PDL Vasile Blaga, a încheiat în 2013 contracte cu instituții de stat în valoare de câteva milioane de euro. Numai cu CNADNR a semnat opt contracte, dintre care cinci într-o singură zi, în valoare de 2,2 milioane de euro.
 
Detaliile oficiale primite azi in redactii : În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează 5 societăţi comerciale, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.
 
La această oră sunt efectuate 5 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Hunedoara, la activităţi participând polițiști din cadrul Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi I.P.J. Hunedoara, luptători S.I.A.S. şi criminaliști.
 
Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive.
În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.
 
Acțiunea din ziua de 21 mai a fost desfășurata sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Dupa o zi intreaga de audieri, Ionut Rudeanu, a fost retinut joi seara de procurorii. El a fost audiat timp opt ore intr-un dosar de evaziune fiscala. Mai multe perchezitii au avut loc astazi la firme de protectie si paza. Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cerceteaza mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care s-ar inregistra un prejudiciu de 2,5 milioane lei. Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele. Rudeanu a fost audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere. Firma controlata de Ionut Rudeanu,  Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului – fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR). Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. Firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.
Citeste si...  Drum judetean inchis pentru zece ore pentru un...antrenament?!