Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.
 
blaga
 
Andrei Rudeanu a fost reţinut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce în aceeaşi zi au fost efectuate cinci percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane din Bucureşti, Deva şi Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Ionut Rudeanu, de profesie medic stomatolog, a fost ridicat de procurori joi, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul său şi la sediile unor societăţi de pază şi protecţie din Deva şi Bucureşti. Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive.
 
În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, a informat Poliţia Română.
 
Ionut Rudeanu provine dintr-o familie instarita, de oameni cu functii in stat. El este fiu de preot şi nepot de baron, asta pentru ca familia Rudeanu a devenit în perioada guvernării Năstase una dintre cele mai influente din judeţul Hunedoara. Tatăl lui Ionuţ, preotul Ioan Octavian Rudeanu, din Hunedoara, a fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001 – 2005.
 
Înainte de 1989, Ioan Octavian Rudeanu a fost secretar în Combinatul Siderurgic Hunedoara. Este doctor în teologie.
Citeste si...
L-au ocolit până l-au nimerit. Sorin Blejnar a fost reținut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.