Gigi Becali s-ar putea alege cu 10 milioane de euro de pe urma unui fotbalist care nu mai aparţine de FCSB. Fundaşul de 28 de ani, Bogdan Planic, şi-a reziliat unilateral contractul cu FCSB şi se află în discuţii cu Maccabi Haifa, locul secund din Israel.

Schimbări masive au avut loc la FCSB, atât la nivelul lotului, cât şi al staff-ului tehnic, la finalul sezonului 2019-2020. Dorinţa lui Gigi Becali de a rupe „blestemul” din Liga 1 l-au determinat să-l schimbe pe Bogdan Argeş Vintilă cu Toni Petrea, în timp ce lotul a fost întărit cu Alexandru Buziuc, Marius Briceag şi Sergiu Buş. Clubul lui Gigi Becali a pierdut şi jucători, iar printre cele mai mari lovituri au venit din partea lui Cristian Bălgrădean şi Bogdan Planic. Primul a semnat cu CFR Cluj, în timp ce al doilea se judecă cu FCSB, în urma rezilierii unilaterale a contractului.

Gigi Becali s-ar putea alege cu 10 milioane de euro de pe urma unui fotbalist care nu mai aparţine de FCSB

Bogdan Planic, aproape de transferul în Israel! Gigi Becali s-a putea alege cu 10 milioane de euro
Fundaşul sârb i-a dat bătăi de cap lui Gigi Becali în a doua jumătate a sezonului recent încheiat. Finanţatorul a izbucnit când a auzit câ Bogdan Planic şi-a reziliat unilateral contractul, cu un an înainte de scadenţa acestuia, şi a transmis că următorul club din cariera fundaşului central va plăti o clauză de 10 milioane de euro.

După ce AEK Atena s-a arătat interesată de fostul fotbalist al FCSB, acum presa din Israel scrie că Maccabi Haifa doreşte să-l transfere pe Bogdan Planic, conform Sport1.maariv.co.il. Sursa citată anunţă că sârbul e aproape de noua echipă:

„Conducerea vrea să întărească postul de fundaş central şi are o listă cu posibili candidaţi. Unul dintre jucătorii oferiţi este Bogdan Planic, în vârstâ de 28 de ani, care şi-a terminat contractul cu Steaua Bucureşti (n.r. – FCSB) şi care în trecut a jucat pentru mai multe echipe din Serbia”, scriu jurnaliştii din Israel. Lângă fostul fotbalist al lui FCSB, Maccabi Haifa doreşte să-l aducă şi pe Georges Mandjeck, jucător care poate evolua atât mijlocaş central, cât şi apărător central.

92 de meciuri a jucat Bogdan Planic pentru FCSB în toate competiţiile.
FCSB şi Bogdan Planic, „la cuţite”
Divergenţele dintre Gigi Becali şi Bogdan Planic au început în momentul în care finanţatorul FCSB a redus salariile la echipă, din cauza întreruperii campionatelor. Sârbul a refuzat şi a fost trecut în şomaj tehnic. Apoi, fotbalist a susţinut că nu a fost plătit timp de două luni şi şi-a reziliat unilateral contractul.

Decizia l-a înfuriat pe Gigi Becali, care a anunţat că nu mai e cale de întoarcere şi că următorul club al lui Bogdan Planic va plăti 10 miliioane de euro, conform unei clauze din înţelegerea cu fotbalistul: „A vrut să ne judecăm, atunci o să ne judecăm, iar ăia care o să îl transfere o să vedeţi cât vor avea de tras după urma lui Planic. Eu nu o să îi las şi o să le cer să îmi plătească 10 milioane de euro atât cât este clauza”, anunţa finanţatorul FCSB.

În acest moment, Gigi Becali şi Bogdan Planic se judecă, după ce fostul fotbalist al FCSB a reclamat situaţia la FIFA.

Citeste si...
Paul Stănescu vrea să devina şeful PSD după alegerile prezidenţiale