FCSB a remizat pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 2-2, în prima etapă din play-off, iar la finalul meciului, Gigi Becali a oferit declarația zilei.

Patronul de la FCSB a dezvăluit cât îl costa „aranjamentul” care făcea gruparea roș-albastră campioană în urmă cu două sezoane.

„Hai să îţi spun ceva: dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200.000 de euro când am jucat cu Iaşiul ca să câştig meciul. Atâta mi s-a propus: domnule, îmi dai 200.000 şi îţi dăm meciul.

S-a întâmplat anul trecut (n.r.: în mai 2018), când jucam la Iaşi. Când nu mai au nevoie, fac (n.r.: aranjamente). Adică încearcă, şi-au atins obiectivul, nu mai aveau nimic, gata.

Dar acum e play-off-ul, noi tragem la titlu. Plus că asta nu se poate cu Becali. Că dacă vrei să-mi dai meciul gratis, nu-l iau. De ce? Pentru că cel ce joacă jocul – spune Sf. Apostol Pavel – şi nu respectă legea, nu primeşte cununa.

Eu nu am nevoie de cunună. Dacă fur, mă duc în iad. Păi fur sufletele şi munca copiilor ăştia? Fiecare aleargă pentru el, pentru familia lui. Eu nu sunt hoţ. Şi nici nu am făcut niciodată aranjamente”, a spus Gigi Becali la Digi Sport Special.

Meciul la care face referire Gigi Becali a avut loc în mai 2018, cu două etape înainte de finalul sezonului. FCSB a pierdut la Iași (0-1, gol Cristea în minutul 89), rezultat care avea să se dovedească decisiv și în urma căruia roș-albaștrii au pierdut titlul în favoarea CFR-ului.

FCSB a câștigat titlul ultima dată în 2015.
Patru jucători de la Botoșani s-au transferat la FCSB în ultimii ani. Palmares direct zdrobitor
Dezvăluirile lui Becali au pornit de la una dintre replicile jurnalistului Decebal Rădulescu, de la Digi Sport Special. Acesta a spus, mai în glumă, mai în serios, că aranjamentul ieșea dacă atacantul Adrian Petre nu era schimbat la pauză. De altfel, Petre a și ratat o ocazie monumentală pe finalul primei părți.

Citeste si...
UE a dat Guvernului Orban 1,5 miliarde euro pentru a trece peste criză

Astfel, patronul roș-albaștrilor nu s-a mai abținut, supărat din cauza acuzelor de „blat”.

În ultimii ani, de la Botoșani la FCSB au plecat 4 jucători: Olimpiu Moruţan, Mihai Roman, Cătălin Golofca și Andrei Miron. Ulterior, doi dintre ei au ajuns înapoi la moldoveni, Roman și Golofca, acesta din urmă ajungând ulterior la CFR Cluj.

Așadar, critici au fost mereu în ceea ce privește aceste mutări, pentru că, de fiecare dată, Botoșaniul a avut de câștigat pe plan financiar, însă pe plan sportiv, rezultatele directe dintre cele două echipe spun totul.

În istoria confruntărilor directe dintre FCSB și FC Botoșani, palmaresul este covârșitor în favoarea echipei lui Becali. Dintre cele 16 întâlniri, 12 au fost câștigate de FCSB și doar una de botoșăneni, în timp ce trei partide s-au terminat la egalitate. Acum, meciul Botoșani – FCSB 2-2, din play-off, reprezintă primul punct obținut de moldoveni pe teren propriu în fața roș-albaștrilor.

După Botoșani – FCSB, Gigi Becali a glumit că ar fi aranjat totul cu Valeriu Iftime
Gigi Becali a făcut haz de necaz după remiza de la Botoșani (2-2) și a glumit pe seama faptului că partida ar fi fost una aranjată cu patronul moldovenilor.

„Păi da, așa a fost convenția. Așa am vorbit cu Iftime (n.a. – Valeriu Iftime, patronul de la Botoșani) , să se dea fundașii centrali la o parte și să dăm noi al doilea gol. (…) Ce am vorbit eu cu Iftime s-a făcut.

Dar după aia am vorbit cu el la pauză: hai, domne’, să facem egal. Din cauză că jucăm prost, facem haz de necaz. Măcar să râd și eu de alți oameni. Oricum râdeam la pauză, să nu mă mai supăr, să nu mă enervez”, a spus finanțatorul FCSB, în direct la Digi Sport Special.

După egalul de pe terenul moldovenilor, FCSB a ajuns la 23 de puncte și este pe poziția a treia, la trei puncte de liderul CFR Cluj.