Gigi Becali fericit FCSB a încheiat anul competițional pe primul loc în Liga 1, la două puncte de Universitatea Craiova, și acum pregătește schimbări la nivelul lotului, care vor fi operate în ianuarie.

Dacă transferul lui Risto Radunovic, fundașul stânga de la Astra, a fost deja rezolvat, Gigi Becali caută acum să scape de jucătorii care nu au dat randamentul scontat în sezonul de toamnă. Pe ”lista neagră” a patronului de la FCSB se regăsesc patru fotbaliști, portarul Ștefan Târnovanu, fundașul dreapta Gabi Enache, apărătorul stânga Ionuț Panțîru și atacantul Alex Buziuc.

”Lista neagră” a lui Gigi Becali la FCSB
Ștefan Târnovanu a fost adus în vară de FCSB, de la Poli Iași, în schimbul a 200.000 de euro, fiind văzut de Gigi Becali concurentul perfect pentru Andrei Vlad. Portarul a suferit o accidentare, însă, chiar în startul sezonului, care l-a făcut să rateze șansa de a evolua în vară, când Vlad avea COVID-19.

De altfel, Ștefan Târnovanu nu a fost pe foaia de joc la niciun meci oficial al primei echipe de la FCSB, iar transferul lui Cătălin Straton i-a scăzut șansele chiar și la statutul de rezervă al lui Andrei Vlad. Pentru a avea șansa să joace, Ștefan Târnovanu va pleca foarte probabil de la FCSB în această iarnă, iar cea mai probabilă variantă pentru el este revenirea, sub formă de împrumut, la Poli Iași, unde este dorit de Daniel Pancu.

Ionuț Panțîru, singurul fotbalist aflat pe ”lista neagră” care a jucat mult în sezonul de toamnă, a fost o prezență constantă în primul ”11” în actuala stagiune, însă transferul lui Risto Radunovic, dar și forma sportivă arătată în ultimele etape, au dus la schimbarea statutului său. La fel ca Târnovanu, fundașul stânga ar putea ajunge sub formă de împrumut la Poli Iași. Daniel Pancu chiar a confirmat recent interesul pentru Ionuț Panțîru.

”Este o posibilitate (n.r. venirea lui Panțîru la Poli). Dacă am reuși să-l transferăm, ar fi un pas important pentru echipa noastră. Este un jucător de valoare”, a declarat Daniel Pancu.

Gabi Enache a venit să dea o mână de ajutor cu Slovan, dar n-a convins
Gabi Enache, al treilea jucător de care FCSB vrea să scape în iarnă, a semnat cu echipa în septembrie, pentru meciul cu Slovan Liberec, înaintea căruia ”roș-albaștrii” s-au confruntat cu un focar de COVID-19 în lot.

Folosit titular în înfrângerea cu cehii, 0-2, dar și în următorul joc, pierdut la Iași, 2-5, Gabi Enache n-a reușit să-l convingă pe Gigi Becali că poate fi o soluție, nici măcar de pe banca de rezerve, și sunt șanse foarte mari să își rezilieze contractul la începutul anului viitor.

Alex Buziuc a fost ”pariul” lui Gigi Becali în vară, omul de afaceri recunoscând că doar el l-a plăcut pe atacantul venit de la Clinceni, însă prestațiile sale au dezamăgit. Cu un singur gol marcat în 11 prezențe, fotbalistul de 26 de ani nu a reușit să convingă, fiind chiar trimis de multe ori la echipa a doua sau lăsat pe banca de rezerve tot meciul la jocurile primei formații.

Așa cum Digi Sport a anunțat încă din 7 noiembrie, Alexandru Buziuc are șanse minime să continue la FCSB din iarnă, postul de atacant fiind unul pe care Gigi Becali vrea să-l întărească pentru atacarea titlului în primăvară.


Citeste si...
Guvernul aprobă vineri proiectul de hotărâre pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile