Gigi Becali FCSB a fost sancţionată de FRF cu amenzi în valoare totală de 95.000 de lei pentru neregulile din cazul „Astra – FCSB”, dar şi pentru implicarea roş-albaştrilor la Academica Clinceni, formaţie care a promovat în Liga 1.

După ce a pierdut palmaresul, patronul vicecampioanei se confruntă cu noi probleme. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a taxat împrumutul lui Becali către Astra, în valoare de 1,7 milioane de euro. Federaţia a considerat că, în atare condiţii, clubul din Giurgiu ar fi putut să nu îşi apere corect şansele, simţindu-se dator în raport cu vicecampioana. În egală măsură, FCSB a fost taxată şi pentru imixtiunile în cazul „Clinceni”, unde Vasile Geambazi, neptoul lui Becali, a fost la un moment dat factor de decizie..

Cauzele şi deciziile din data de 10 iulie sunt, conform frf.ro.
„Reclamant – Federaţia Română de Fotbal  Pârâţi: AFC Astra, FCSB, Gigi Becali

Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâţilor AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA şi Becali George. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 75.000 lei. În baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD şi art. 3.2 lit. e din ROAF se sancţionează pârâtul AFC Astra cu penalitate sportivă de 75.000 lei.

Reclamant – Federaţia Română de Fotbal / Pârâti – Academica Clinceni, FCSB, Vasile Geambazi, Gigi Becali

Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâţilor ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi şi Becali George. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul ACS FC Academica Clinceni cu penalitate sportivă de 20.000 lei. În temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD şi art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 20.000 lei”, se arată în comunicatul FRF.

Federaţia a decis, astfel, că FCSB a încălcat regulamentul în două speţe, lucru care poate fi teribil de periculos în perspectivă. Chiar dacă amenzile nu sunt unele uriaşe pentru un om cu potenţa lui Becali, acesta riscă sancţiuni mult mai dure la un viitor alt litigiu de genul acesta.

Citeste si...  Un nou SCANDAL zguduie fotbalul românesc - Președintele FRF este acuzat de evaziune fiscală

Craiova a făcut sesizare la FRF în martie
Federația s-a sesizat, la inițiativa Universității Craiova, cu privire la faptul că Gigi Becali ar încălca integritatea.

Mai exact, clubul giurgiuvean ar avea o datorie de 1,7 milioane de euro către Gigi Becali, iar oltenii susțin că acest lucru ar încălca „principiile de integritate a competiţiei”. Cel care a redirecționat scrisoarea oltenilor la Comisia de Disciplină este Radu Vișan, secretarul general al Federației.

„Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi”, se arată în scrisoare.

Reacţia lui Gigi Becali, cu privire la banii dați împrumut Astrei
Gigi Becali a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, despre afacerile financiare pe care le-a pus la cale cu cei de la Astra. Patronul FCSB a considerat neîntemeiate ipotezele potrivit cărora meciul de la Giurgiu nu s-ar fi disputat tocmai corect.

”Nu comentez, altceva! Eu nu comentez tâmpeniile, doar lucrurile serioase! Dacă tot insistați, hai să vă spun. Banii dați împrumut nu au legătură cu Astra. Eu am treabă cu Liga! E ca și cum am dat bani la Ligă și ei au dat mai departe. Un milion de euro, nu am treabă cu ei.

Am convenit să ne dea banii într-un an. Am făcut o înțelegere în 3 încât eu nu am treabă cu ei. Interzice legea să facem asta? Nu e nimic imoraal. Ce permite legea nu e imoral. Să vinzi un jucător și să iei banii într-un an e imoral? Astra nu a vrut să îi dea pe loc. Avea 20 de milioane de euro în cont!”, a spus Becali.