Google Doodle dedicat alegerilor europarlamentare din 26 mai și referendumului pentru alegeri! Gigantul american marchează această zi importantă pentru Uniunea Europeană și prezintă un ghid complet privind modul cum se votează la alegerile UE.

Cum votați

În România, alegerile europene au loc pe pe 26 mai Gigantul american Google Doodle nea dedicat cu ocazia alegerilor europarlamentare din România un logo. Cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota. Votul din străinătate este posibil dacă se îndeplinesc anumite condiții.

Când au loc alegerile europene?

În România, alegerile europene au loc duminică, 26 mai 2019. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00, ora locală.

Unde pot vota?

Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință. Listele de alegători sunt întocmite în avans.

Totuși, votul la altă secție de votare este posibil. Alegătorii (români sau din alt stat membru) pot vota la orice altă secție de votare decât aceea unde sunt arondați, dacă în ziua votului se află în altă localitate decât cea de reședință. Președintele secției de votare trebuie sa-i înregistreze pe listele suplimentare de alegători.

Care este vârsta de la care se poate vota?

Citeste si...
Elena Udrea iese luni din puscarie. Face Craciunul acasa

În România, cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota.

Câți membri din România sunt aleși pentru Parlamentul European?

Alegătorii vor alege 32 de membri dacă Marea Britanie rămâne în Uniunea Europeană.
Alegătorii vor alege 33 de membri dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

Care este termenul limită pentru înregistrarea pe listele de alegători?

Nu este nevoie de pre-înregistrare pe listele electorale, acestea sunt întocmite în avans de către autorități. Totuși, dacă ați schimbat recent domiciliul, puteți verifica dacă înscrierea dumneavoastră pe listele electorale este corectă la adresa: www.registrulelectoral.ro

Unde mă înregistrez pe listele de alegători?

Nu este nevoie de pre-înregistrare pe listele electorale, acestea sunt întocmite în avans de către autorități. Totuși, dacă ați schimbat recent domiciliul, puteți verifica dacă înscrierea dumneavoastră pe listele electorale este corectă la adresa: www.registrulelectoral.ro.

De ce documente am nevoie pentru a putea vota?

Aveți nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport.

Pot vota prin corespondență?

Nu, votul prin corespondență nu este posibil în România.

Pot vota online?

Nu, votul online nu este posibil în România.

Pot vota prin împuternicire?

Nu, votul prin împuternicire nu este posibil în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.