Economic

Ghid pentru aparatul de sudură potrivit

Aparatul de sudură este unul dintre aparatele de la care te aștepți să funcționeze ani buni fără probleme, dacă nu chiar zeci de ani, în funcție de frecvența cu care este folosit. Prețul unui asemenea aparat fiind unul pe măsură, nu îți permiți să faci o investiție atât de costisitoare de mai multe ori într-un timp scurt.

Cu un aparat de sudură poți efectua anumite modificări în gospodărie, sau de ce nu, chiar să transformi sudura într-o profesie.

Însă, un aparat de sudură profesional nu este tocmai ușor de ales. Alegerea celui mai bun se face în funcție de mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să știi foarte bine care este motivul pentru care îl cumperi. După cum se poate observa, există aparate de sudură destinate uzului în gospodărie, dar există și aparate de sudură profesionale. De aceea, nu este indicat să achiziționezi primul aparat de sudură care îți iese în cale.

Criterii de alegere a celui mai bun aparat de sudură

Pentru că este o achiziție importantă pentru bugetul tău, este esențial să știi cum să alegi dispozitivul care va face față cerințelor tale, chiar și un aparat de sudură ieftin. Iar aceasta se alege în funcție de următoarele criterii:

  • După metoda de lucru, acestea pot fi cu electrod(MMA), cele mai populare și recomandate pentru profesioniști cu electrod și gaz pentru o sudură fină și rapidă, cu gaz inert pentru o sudură puternică și rezistentă sau cu flacără oxiacetilenică, pentru începători și care vor să exerseze tehnica sudurii;

  • După materialul de sudat care poate fi divers: oțel, oțel inoxidabil, fontă, aluminiu, cupru, titaniu etc. Alege un aparat de sudură în funcție de materialul cu care tu lucrezi cel mai des, deoarece sunt tipuri de aparate de sudură ce vor fi mai eficiente pe un anumit tip de metal, decât pe altul;

  • După tipul de electrod care poate fi de adaos sau permanent, cel dintâi împărțindu-se în trei categorii importante: rutilici, bazici sau celulozici, în funcție de tipul sudurii effectuate;

  • După nivelul de randament care rezultă din raportul dintre energia consumată, calitatea sudurii și prețul de achiziție al dispozitivului;

  • După consumabile – printre care se numără gazul de protecție și anumite tipuri de electrozi, dar și timpul de întreținere;

  • După producător care ne poate spune cât de performant este aparatul în sine;

Top 3 aparate de sudură disponibile pe Cezo

Trebuie să te ghidezi mereu după lucrurile de care tu ai nevoie, astfel încât să faci o alegere cât mai bună. Toate produsele prezentate aici reprezintă o potențială opțiune pentru tine, datorită functionalităților fiecărui produs în parte, care îți pot face activitatea mai simplă și mai plăcută.

  1. Aparatul de sudură/invertor Micul Fermier MMA LV-300 este un aparat ce sudează pe arc electric cu următoarele materiale: oțel, fontă, oțel inoxidabil. Este robust, construit din metal și plastic rezistent la condiții dure de lucru. Componentele electronice sunt răcite prin intermediul electroventilatoarelor cu debit mare de aer.

  1. Aparatul de sudură – invertor Proweld MMA-160PI funcționează cu alimentare la 230V și va genera un curent electric cu intensitate maximă de 160A. Deține un arc electric foarte stabil, garantând lucru optim, chiar și în muncile minuțioase. Funcționează timp de 8 minute continuu până să necesite pauză de răcire, iar aceasta va dura numai 2 minute, ceea ce înseamnă și execuție rapidă, indiferent de sudură.

  1. Aparatul de sudură – Invertor Micul Fermier MIG 280 permite sudare cu arc electric în mediu de gaz protector cu electrod fuzibil, echipat cu diverse funcţii pentru profesioniştii care ştiu ce vor şi doresc să controleze calitatea sudurii cu precizie.

Puteți alege oricând între un aparat de sudură profesionist sau unul de uz gospodăresc. Faceți această alegere în funcție de situația voastră și cu siguranță veți face o alegere bună.

blank