Prea putine sunt alegerile pe care le avem de facut si nu necesita prea multa atentie din partea noastra. Atunci cand vine vorba despre articolele electrocasnice, cu siguranta ca trebuie sa ne documentam corespunzator inainte, mai ales daca vorbim despre un frigider, aspirator, combina frigorifica, masina de spalat etc. deoarece le utilizam in mod frecvent.

Fiind o investitie pe termen lung, combina frigorifica trebuie sa fie aleasa in functie de necesitate, astfel incat sa ofere randamentul optim, dar si sa reziste pentru un timp cat mai indelungat. Aceasta influenteaza intr-o masura destul de sesizabila calitatea vietii – sanatatea, pretul, timpul.

Atunci cand selectia modelului cel mai potrivit are in vedere alocarea unui timp cat mai redus pentru intretinerea ulterioara a acesteia, consumul mic de energie electrica, pastrarea alimentelor proaspete pentru un timp optim, indeplinirea nevoilor de care raspunde articolul, atunci si rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Acestea sunt functiile esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca aparatura.

Care sunt cele mai importante criterii de avut in vedere cand alegi combina frigorifica?

Inainte de a lua o decizie trebuie sa iti faci o lista bine realizata in legatura cu principalele trasaturi si functii pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta. Iata o serie de aspecte de luat in considerare pentru cele mai multumitoare rezultate:

  • Tipul de combina frigorifica

Exista mai multe posibilitati. Unii pot opta pentru un frigider care sa includa si un congelator, altii pot alege unul separat pentru a beneficia de spatiul necesar. Fie ca optezi pentru o combina frigorifica Samsung, LG sau orice alta marca, asigura-te ca aceasta indeplineste cerintele tale si ca se pliaza perfect nevoilor pe care le ai.

Spre exemplu, noi aparute pe piata din tara sunt modelele side by side, care se prezinta sub un design mult mai elegant si dispun si de un volum de depozitare mai mare. Aparatura prezinta functii independente si o utilizare facila. Este ideala pentru cei care stiu ca au nevoie de un volum mai mare de produse fie pentru ca au o famiilie mai numeroasa, fie pentru ca alimentatia lor se bazeaza pe anumite tipuri de alimente ce necesita congelare pentru a fi pastrate.

  • Consumul de energie
Citeste si...
Ce sandale de damă se poartă în vara lui 2017?

Acesta este un alt criteriu important de avut in vedere. De el depind costurile pe termen lung ale aparaturii. In cazul in care te orientezi dupa un model clasa A sau de la A in sus, stii ca ai un consum mai mic, iar asta este in avantajul tau. Deci, este bine sa verifici inainte de toate clasa de consum a modelului vizat.

 

 

  • Volum de depozitare

Este important sa stii de la bun inceput care este volumul de stocare net al dispozitivului. Pentru a fi pregatit pentru orice situatie, este bine sa alegi un model cu un volum potrivit, astfel nu vei ajunge in impas.

  • Functiile combinei frigorifice

Stii ca ai gasit ce iti trebuie atunci cand respectivul produs include functii esentiale ca no frost, functie antibacteriana, dezghetare automata. Spre exemplu, rolul celei dintai este de a impiedica formarea unor blocuri de gheata in interior. Se efectueaza racirea cu ajutorul curentilor de aer rece.

Modelele ce includ aceasta functie sunt cele mai cautate, deoarece intretinerea lor este usoara si nu mai este necesara curatarea de gheata, asa cum se intampla in cazul modelelor clasice de pe piata.

In ceea ce priveste dezghetarea automata, de aceasta dispune marea majoritate a combinelor de pe piata. Cea antibacteriana se ocupa de pastrarea alimentelor proaspete, fara a favoriza aparitia mirosurilor neplacute. Astfel, aerul din interior este curat mereu.

Acestea sunt principalele aspecte asupra carora trebuie sa iti indrepti atentia atunci cand pornesti in cautarea unei combine frigorifice. Desigur, nu trebuie sa omiti nici detalii legate de pret, brand, garantie etc. Te invit sa accesezi pagina demax.ro pentru a comanda un model cat mai adecvat nevoilor tale, la un pret rentabil.