„Pinalti” este suspectat că a comis acţiuni de corupţie

 gheorghe_stefan_pinalti

Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, s-a prezentat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori, anunta Agerpres. DNA anunta, in 11 februarie, ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre persoane cu functii publice din cadrul Primariei Piatra Neamt.

Potrivit DNA, in acest dosar sunt cercetati si administratori ai unor societati comerciale interpuse cu rol de directionare a sumelor de bani din bugetul public in interesul personal al celor implicati, potrivit hotnews.ro.

Astfel, cercetarile efectuate in cauza au relevat ca, in perioada 2008 – 2013, finantari din fonduri publice pentru contracte de prestari servicii si finantari pentru localitati de pe raza judetului Neamt au fost directionate, prin influenta persoanelor cu functii publice din cadrul Primariei municipiului Piatra Neamt, in interes propriu si in interesul administratorilor societatilor comerciale care mascau faptul ca adevaratii detinatori si beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

 

Citeste si...  Percheziții DNA la CJ Cluj şi la locuinţa lui Horea Uioreanu