Actualitate, Stiri

Gheorghe Ştefan „Pinalty” şi Dinu Pescariu, confruntaţi de procurorii DNA

Procurorii îi pun faţă în faţă pe doi dintre oamenii care o pot îngropa pe Elena Udrea. Gheorghe Ştefan, zis Pinalty, şi Dinu Pescariu vor fi confruntaţi de procurori.

pinalti_55966600

Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, aflat în arest preventiv, şi omul de afaceri Dinu Pescariu, unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft, vor fi puşi faţă în faţă.

Dinu Pescariu susține că i-ar fi oferit 500.000 de euro fostului ministru, Elena Udrea, pentru ca aceasta să îl ajute, în urmă cu câțiva ani, pentru rezolvarea unor probleme în justiție.

„La data de 05.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 (…) Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014. Faptele sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite”, se arată în referatul DNA.

Gheorghe Ştefan a fost audiat, marţi, la DNA, timp de cinci ore, pentru a completa denunţul pe care l-a făcut luni despre modul în care s-au folosit banii primiţi drept şpagă în dosarul Microsoft.

În faţa procurorilor anticorupţie, primarul din Piatra-Neamţ şi-a recunoscut partea sa de vină în dosarul Microsoft. Gheorghe Ştefan a confirmat că a făcut trafic de influenţă. De asemenea, a recunoscut şi acuzaţia de spălare de bani. 4 milioane de euro au ajuns în conturile sale pentru a intermedia contractele Microsoft.

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Instanţa supremă a decis, luni, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Ştefan pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotărâre care poate fi contestată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

blank