DOSARUL MICROSOFT. Gheorghe Ştefan „Pinalti” rămâne în arest, au decis, luni, magistraţii ICCJ.

stefan_puterea_ro_39365500

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cătălin Dancu a spus că primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus joi la DNA pentru a fi confruntat cu omul de afaceri Dinu Pescariu. Avocatul a precizat că Dinu Pescariu a făcut o declaraţie, iar Gheorghe Ştefan a arătat că ea este adevărată în totalitate.

Întrebat unde au ajuns banii luaţi ca mită în dosarul „Microsoft” şi cum au fost cheltuiţi, Dancu a spus că declaraţiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influenţă, iar aceasta începe să prindă contur.

„Declaraţia îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influenţă real şi că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ştefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ştefan nu a făcut niciun denunţ, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat şi a răspuns şi astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor”, a mai spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referi în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau la Traian Băsescu.

Citeste si...  Nokia X, primul telefon Nokia cu Android