Primul termen de judecată în procesul intentat lui Gheorghe Dincă și complicelui său, Ștefan Risipițeanu, s-a derulat miercuri, 20 mai 2020, la Tribunalul Slatina. Acuzat că le-a răpit sechestrat, violat și ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceşanu (15 ani), Dincă, supranumit și „Monstrul din Caracal”, a negat toate învinuirile care i-au fost aduse.

Luiza Melencu a dispărut pe 14 aprilie 2019, fiind luată de o mașină la un autostop. În același mod s-a făcut nevăzută și Alexandra Măceșanu, la 25 iulie, același an.

Dosarul instrumentat de procurori l-a adus în fața judecătorului pe Gheorghe Dincă. Dacă inițial își recunoscuse faptele, Dincă a revenit ulterior asupra primelor declarații și și-a menținut ultima depoziție și în fața instanței.

Sub pretextul că se simte slăbit și nu poate sta în picioare, Dincă a cerut să vorbească așezat pe scaun. „Nu le-am ucis pe cele două”, a declarat el.

Apoi, și-a amintit cum a fost amenințat tot timpul cât a stat închis. A spus că viața i-a fost pusă în pericol în toate închisorile pe unde s-a perindat, mai ales în Penitenciarul Jilava. Mai mult, Gheorghe Dincă a precizat în fața judecătorului că a fost anchetat sub tortură și că trei polițiști l-au ameninţat cu moartea de mai multe ori.

Aceleași acuzat au fost aduse și de Ștefan Risipiţeanu, complicele lui Gheorghe Dincă.

Citeste si...
Incredibil. Uite câte calorii arde un sărut

Avocatul Tonel Pop, unul dintre apărătorii familiei Melencu, a precizat în direct la Antena 3:

„Nu poţi să acuzi pe cineva de crimă atâta vreme cât nimic nu dovedeşte că presupusa victimă a fost ucisă. Deocamdată, Luiza Melencu nu este moartă. Nu i s-a găsit nici cadavrul şi nici urme concludente care să dovedească faptul că a fost omorâtă. Nu este moartă nici din punct de vedere juridic. Nu există niciun certificat de deces sau alt document care să o declare moartă. Atunci, cum să-l judeci pe Dincă pentru omor, dacă nu există victima omorâtă?”.

La rândul său, Aurel Moldovanu, avocatul familiei Măceşanu, a solicitat instanţei de judecată să fie anulat certificatul constatator al decesului Alexandrei Măceşanu.

Mama Luizei Melencu, lovituri în duba Jandarmeriei
După ce în sala de tribunal a fost avertizată de judecător ca riscă să fie dată afară dacă nu tace din gură, mama Luizei Melencu a răbufnit după terminarea primului termen din proces.

La plecarea celor două mașini ale ANP din curtea Tribunalului Slatina, Monica Melencu a alergat după dubă și, plină de furie, a lovit într-un gest de disperare și neputință ușile mașinii, în spatele cărora se afla ultimul om care i-a văzut unicul copil dispărut.