Simona Halep a donat, în scopuri caritabile, racheta cu care a evoluat la Australian Open, la începutul acestui an.

Totul s-a întâmplat în perioada în care sportiva româncă evolua la Indian Wells. Marţi, a avut loc o licitaţie în cadrul evenimentului „Bucharest Charity Fashion Show”, organizat, Ştejarii Country Club, de Gloria Mureşan, Ioana Ţiriac şi Parsa Kanani, trei elevi în ultimul an la Şcoala Americană, în colaborare cu Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, pentru programul „Ajuta o mamă să se ridice din nou!”, destinat tratării şi monitorizarii medicale gratuite a 1.200 de mame fără venituri, scrie DigiSport.

Racheta numărului 1 mondial a fost adjudecată cu 27.000 de euro.

Simona Halep, liderul mondial, s-a declarat dezamăgită de evoluţia avută, sâmbătă dimineaţă, contra japonezei Naomi Osaka, de care a fost învinsă, scor 6-3, 6-0, în semifinale la Indian Wells, dar a mărturisit că este mulţumită de parcursul avut la turneul pe care l-a câştigat în 2015.

Citeste si...
Au confundat-o cu Simona Halep!? Gafa comisă la TV în timpul meciului Jelena Ostapenko - Elina Svitolina

„Nu am fost pregătită să joc acest meci şi am evoluat prost. Partea bună este că am jucat semifinale, după multe săptămâni de pauză. E o înfrângere greu de digerat, însă îmi voi reveni, mâine e o nouă zi. Am jucat bine până la 4-3, dar apoi mi-am pierdut concentrarea, nu ştiu de ce”, a spus Halep.

În finală, Naomi Osaka, în vârstă de 20 de ani, o va întâlni, duminică, pe rusoaica Daria Kasatkina, de aceeaşi vârstă. Aflată pe locul 19 WTA, Kasatkina a învins-o, sâmbătă dimineaţă, scor 4-6, 6-4, 7-5, pe americanca Venus Williams, cap de serie numărul 8 şi locul 8 WTA, la capătul unui meci care a durat două ore şi 50 de minute.

„Nu sunt surprinsă să văd două jucătoare de 20 de ani în finala de la Indian Wells. Ambele joacă foarte bine şi merită să joace în ultimul act al turneului”, a adăugat prima jucătoare a lumii.