Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de externe a cerut Turciei să limiteze starea de urgenţă impusă în urma unei lovituri de stat eşuate numai la o perioadă necesară de timp şi să pună capăt rapid măsurii.

„Declararea stării de urgenţă face să devină clar încă o dată că tentativa de puci are un efect profund asupra politicii şi societăţii turce”, a afirmat Steinmeier.

Frank-Walter Steinmeier a mai spus că Germania continuă să ceară Turciei să exercite reţinere în răspunsul ei la lovitura de stat dejucată.

„Numai implicarea dovedită în acte ilegale şi nu înclinaţiile politice suspectate ar trebui să declanşeze acţiuni guvernamentale”, a insistat Steinmeier.

„Este de asemenea foarte important ca declararea stării de urgenţă să fie limitată numai la durata necesară şi apoi să fie ridicată în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat el.

Citeste si...  Thibaut Courtois, un tată prolific: a făcut un copil cu vecina, casătorită, în timp ce iubita lui era gravidă

Potrivit lui Steinmeier, o astfel de abordare este chiar în interesul Turciei, în timp ce orice altceva ar rupe ţara în bucăţi şi ar slăbi Turcia, atât pe plan intern, cât şi extern.