Germania, ţară care a raportat până acum 161.539 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 6.467 de decese provocate de COVID-19, se pregăteşte pentru a face un mare pas înainte: reluarea sezonului din Bundesliga.

Germania ar fi prima ţară din Europa unde s-ar reîncepe campionatul. De asemenea, Ucraina, Austria, Cehia, Polonia şi Elveţia au şi ele planurile gata pentru reluarea sezoanelor.

DFL a început testarea jucătorilor în vederea reluării sezonului din Bundesliga
Liga germană de fotbal (DFL) a început joi testarea pentru Covid-19 a tuturor jucătorilor, o fază premergătoare înaintea reluării sezonului din Bundesliga, cu meciuri care se vor disputa cu porţile închise, informează Agerpres.

Surse din cadrul DFL au anunţat că această măsură vizează toate cele 36 de echipe profesioniste din primele două divizii din Bundesliga, ale căror competiţii au fost oprite în cursul lunii martie.

Cel puţin două teste pentru fiecare jucător
Testarea fotbaliştilor este o condiţie prealabilă şi trebuie să fie efectuate cel puţin două astfel de teste pentru fiecare dintre fotbalişti, pentru a se elimina existenţa unei posibile infectări.

Acest lucru a generat o polemică în Germania, în condiţiile în care ar fi necesare circa 20.000 de analize pentru toţi jucători, membrii staff-urilor tehnice şi personalul necesar pentru buna desfăşurare a partidelor.

Este aşteptat acordul Angelei Merkel
Mass-media germană a avansat ziua de 9 mai drept posibilă dată de reluare a campionatului, pentru a se putea disputa toate cele nouă etape restante până la 30 iunie. Angela Merkel a amânat azi luarea unei decizii până pe 6 mai.

Citeste si...
Asiaticii care lucrează în România sunt angajați serioși

Vor fi meciuri cu porţile închise şi cu maximum 300 de persoane pe fiecare stadion.

Deşi există un anumit consens în rândul cluburilor şi al DFL în această privinţă, sezonul nu va putea fi reluat în Bundesliga fără acordul autorităţilor landurilor şi al guvernului cancelarului Angela Mekel.

Şi în România se pregăteşte reluarea fotbalului
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a dezvăluit și când s-ar putea relua antrenamentele pentru echipele din Liga 1. FCSB și Craiova au început deja pregătirile în grupuri mai mici.

Conform oficialului LPF, Liga 1 ar putea fi reluată la începutul lunii iunie.

„Este posibil să reluăm activitatea de pregătire. Repet, doar activitatea de pregăire. Începând cu data de 16 mai. Sunt trei principii la care ar trebui să ne raportăm: data de 20 iulie comunicată de UEFA ca moment la care trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene în sezonul următor, o perioadă de pregătire anterioară reluării programului competiţional de minimum trei săptăâmni sau chiar patru dacă ne vor permite datele şi apoi avem nevoie de 11 date pentru a termina lucrurile până pe 20 iulie, opt etape de play-off şi trei date pentru Cupa României, semifinale tur-retur şi finala.

Aceste date sunt necesare pentru a comunica echipele participante în cupele europene la acel termen. Asta înseamnă că am putea relua competiţia fie la 6-7 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 13-14 iunie. În play-off nu este presiune din partea UEFA”, a declarat Justin Ştefan.