Ger cumplit în România la stația meteo din Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, -23 grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în România.

Cea mai scăzută temperatură din România, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a resimțit la stația meteo Miercurea-Ciuc și Penteleu, unde au fost înregistrate -23 grade Celsius. De asemenea, temperaturi scăzute s-au resimțit și la Bâlea Lac, -22 de grade Celsius, Joseni, -21 de grade, și la Târgul Secuiesc, -20 de grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineață, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri. Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, și tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focșani la minus 13 grade.

Ger cumplit în România. Cele mai ridicate temperaturi s-au înregistrat în vestul țării, la Timișoara, Moldova Veche și Banloc, unde s-au resimțit -6 grade Celsius.

În acest weekend, România se află sub atenționare meteo de ger. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților și al dimineților. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Citeste si...
Petre Daia Îi e mai dragă funcția decât Dragnea