Fondul de investiţii al magnatului George Soros a cumpărat un volum consistent de acţiuni ale companiei Overstock.com, care a pariat în ultima vreme pe criptomonede.

Compania din domeniul tranzacţionării monedelor virtuale a înregistrat o creştere a preţului acţiunilor, după lansarea unui nou produs de tip criptomonedă.

Soros Fund Management avea aproape 2,5 milioane acţiuni Overstock la finele lui 2017, devenind al treilea cel mai mare acţionar în companie, potrivit raportului fiscal publicat miercuri, citat de CNBC.

Aceste acţiuni valorau 157,97 milioane dolari în decembrie 2017 şi au ajuns la 146,72 milioane dolari la închiderea bursei de miercuri.

Acţiunile Overstock au crescut cu peste 200% după ce compania a anunţat că se va implica în tranzacţionarea de monede virtuale, în septembrie 2017. Subsidiara majoritară a Overstock, denumită tZero, a colaborat cu două companii din domeniul serviciilor financiare, RenGen şi Argon, pentru a crea ceea ce se numeşte „o platformă de tehnologie distribuită pentru pieţele de capital”.

Ovestock este o firmă de comerţ electronic concentrată asupra vânzării de produse pentru casă şi haine. CEO-ul Patrick Byrne a devenit interesat de bitcoin, acceptându-l ca mijloc de plată din 2014 şi tehnologia „blockchain”.

SEC (Securities and Exchange Commission) din SUA nu a făcut comentarii legate de ceea ce vând/cumpără fondurile de acţiuni.

Citeste si...  Ministrul Agriculturii implicat într-un accident rutier

Soros a vorbit public despre ecosistemul monedelor virtuale în ianuarie 2018, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia. Miliardarul a declarat că tehnologic blockchain ar putea avea o utilizare pozitivă, dar criptovalutele ar putea rămâne într-o „bulă tipică”.

Soros, adio Facebook, bun venit Snap

Soros a vândut cele 10.000 de acţiuni deţinute la Amazon. De asemenea, miliardarul a renunţat la cele 109.451 acţiuni deţinute la Facebook, care valorau 19,3 milioane dolari. În T3 2017, fondul lui Soros a vândut 367.262 acţiuni Facebook.

Investitorul a fost critic mai ales la adresa unor companii precum Facebook şi Google. În cadrul Forumului Economic Mondial, Soros a spus că aceste entităţi reprezintă o ameninţare.

Pe de altă parte, fondul lui Soros a cumpărat 1.600 de acţiuni ale Alphabet, compania-mamă a Google, în decembrie 2017. Fondul deţine în total 4.600 de acţiuni Google.

În aceeaşi lună, Soros a cumpărat 141.800 acţiuni Snap, 71.500 acţiuni Netflix şi 15.700 acţiuni Twitter.

Toate cele trei companii au avut trimestre bune la finele lui 2017. Netflix a dobândit mai mulţi abonaţi, peste estimările brokerilor de pe Wall Street, Twitter a înregistrat primul său profit net şi Snap a realizat o creştere a numărului de useri şi a veniturilor.

Între timp, Soros Fund Management a vândut 45.300 de acţiuni Microsoft.