Înainte de a ajunge în spatele gratiilor, Elena Udrea a lansat pe piața politică o serie de scenarii incendiare. Ideea Elenei Udrea era că SRI era divizat în două tabere: una care juca pentru Iohannsi, condusă de Florian Coldea și alta care juca pentru Victor Ponta, condusă de George Maior.

George-Maior

Scenariul expus de Elena Udrea fusese confirmat de George Maior cu peste un an înainte. Directorul de atunci al SRI avertiza că există centre de putere care încearcă să implice SRI în lupta prezidențială.

Mai exact, în luna februarie 2013, directorul SRI iese pe piață cu un interviu dat ”României libere”, cu un titlu incendiar: ”Există centre de putere care vor să folosească SRI în bătălia prezidenţială din 2014”.

În text, directorul SRI afirma că ”există centre de putere care văd în perspectivă şi încearcă să-şi traseze culoare spre viitor, vizând 2014, şi crezând că fie pot intimida SRI, fie îl pot orienta spre a se implica într-o bătălie politică foarte amplă” și că ”trebuie să fim atenţi şi la state, pe care nu vreau să le numesc, dar care se află la estul României, unde există preocupări de a cunoaşte în profunzime ceea ce se întâmplă aici, de a încerca anumite exerciţii de influenţare a unor dinamici din statele din zonă”.

Dacă ar fi să-i dăm crezare Elenei Udrea, centrele de putere și-au atins scopul și au implicat SRI în bătălia de la prezidențiale.

Citeste si...  Ce eroare! Unul dintre cei mai cunoscuţi "îngeraşi" de la Victoria's Secret a făcut o greşeală de neimaginat!