George Maior, ambasadorul României în Statele Unite, spune că gestul ministrului de externe ungar, Peter Szijjarto, de a interzice diplomaţilor să participe la recepţiile organizate de Ziua Naţională a României, este lipsit de eleganţă.

”Este o lipsă de eleganţă din partea lor, şi eu cred că trebuie să ne aducem din când în când aminte că suntem în secolul XXI, suntem aliaţi, parteneri în Uniunea Europeană, şi nu suntem în secolul XIX”, a afirmat Maior.

Conform publicaţiei hvg.hu, Szijjarto le-a cerut diplomaţilor din toate misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivităţile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie.

La cererea jurnaliştilor de la Budapesta, Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior de la Budapesta a confirmat ordinul.

Citeste si...
Elena Udrea a acuzat implicarea SRI în alegeri!

”Din moment ce poporul maghiar nu are absolut nimic de sărbătorit pe 1 Decembrie, ministrul de Externe şi al Comerţului exterior le interzice tuturor angajaţilor ministerului să participe la festivităţile organizate cu ocazia zilei naţionale a României”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de presa ungară.

Ministerul român de Externe a catalogat decizia lui Szijjarto drept ”greu de înţeles, cu atât mai mult cu cât respectul faţă de valorile şi simbolurile naţionale ale unei ţări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează însăşi Uniunea Europeană şi comunitatea trans-atlantică. România a fost şi este un stat care va rămâne profund ataşat respectului acestor valori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.