rtss (3)

Mihai Stoica şi George Copos, condamnaţi în dosarul transferurilor de jucători, au cerut, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 să le schimbe regimul de executare a pedepselor din închis într-unul mai blând. Magistrații au respins solicitarea celor doi, astfel că vor rămâne încarcerați în regim de detenție închis.

Contestaţiile celor doi, împotriva deciziei luate de judecătorul de supraveghere a privării de libertate de la Peninitenciarul Rahova, au fost respinse ca nefondate.

Contestaţiile au fost luate în discuţie, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5 (JS5), cei doi nefiind aduşi la instanţă, însă au fost reprezentaţi de avocaţi.

Avocatul lui George Copos, Viorel Roș, a spus instanţei că trebuie să se ţină cont de vârsta acestuia, de problemele de sănătate, dar şi de faptul că omul de afaceri a oferit de-a lungul timpului mai multe locuri de muncă, conform Mediafax.

Avocata lui Mihai Stoica, avocata acestuia a invocat faptul că decizia ca acesta să execute pedeapsa în regim închis este nelegală, pentru că nu au fost arătate toate criteriile care au dus la stabilirea regimului.

Mihai Stoica şi George Copos îşi execută pedepsele în regim închis, la Penitenciarul Rahova, în condiţiile în care fiecare dintre ei a fost condamnat la mai mult trei ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, iar pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile. Tot în dosarul transferurilor au fost condamnaţi la închisoare Gheorghe Neţoiu, fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristian Borcea şi Jean Pădureanu.

În cazul lui Cristian Borcea, Victor Becali şi Gheorghe Neţoiu, instanţele au decis, recent, schimbarea regimului de detenţie din închis în semideschis.

Gheorghe Popescu a formulat şi el, în aprilie, o cerere de schimbare a regimului de detenţie din închis într-unul mai blând, însă până la judecarea cauzei a decis să o retragă.

Citeste si...  George Copos poate să doarmă liniştit! Unica fiică, Alexandra, s-a măritat cu un bărbat potent